ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κορωνοϊός:Τη λήψη άμεσων μέτρων στην επιχείρηση που τελεί σε ανατολή ζητά το Εργ.Κέντρο Άρτας

Ύστερα και από την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Άρτας έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα αποστολής κλιμακίου στην περιοχή προκειμένου να δοθούν οδηγίες, να παρθούν επιπλέον μέτρα και δείγματα από τους εργαζόμενους και να δρομολογηθεί η επανένταξη της επιχείρησης στην παραγωγική διαδικασία.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας να παρθούν άμεσα τα εξής μέτρα:
1). Κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνει σε αναστολή η λειτουργία της επιχείρησης .
2). Δειγματοληπτικός έλεγχος  όλων των εργαζομένων πριν  ξαναρχίσει η λειτουργία της επιχείρησης με ευθύνη των αρμόδιων αρχών.
3). Απορρόφηση της παραγωγής του γάλακτος για το διάστημα αυτό, είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από άλλη γαλακτοβιομηχανία με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας.
Το  Εργατικό Κέντρο τονίζει την ανάγκη της επαγρύπνησης που πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σε όλες τις επιχειρήσεις και να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε υποτίμηση της εργοδοσίας απέναντι σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων.
Η εργατική τάξη δεν θα δεχτεί να γίνει η ζωή της δείκτης του χρηματιστηρίου. Η δική μας ομοψυχία είναι αυτή που οικοδομείται καθημερινά, με υπομονή και επιμονή, σταθερά, απέναντι και ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]