ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Νέα ακύρωση του διαγωνισμού για τα ΜΑΠ στο Δήμο Ιωαννιτών

ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Μπορεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων να εκδίδει  δελτία τύπου στα οποία αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι της καθαριότητας έχουν όλα τα μέτρα προστασίας αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Οι εργαζόμενοι φορούν τα δικά τους ρούχα στη δουλειά, όπως άλλωστε βλέπει όλη η πόλη, και φέρουν μόνο ένα ανακλαστικό γιλέκο και τα παπούτσια εργασίας, παρά το γεγονός ότι βάση νόμου πρέπει να φέρουν ρούχα που τους προμηθεύει ο εργοδότης. 
Η Διοίκηση του Δήμου στην πράξη αρνείται να εφαρμόσει το νόμο, και για πολλοστή φορά, την περασμένη Τρίτη 14 Απρίλη 2020, σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ακύρωσε ΞΑΝΑ το διαγωνισμό!
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος διαγωνισμός έχει ακυρωθεί τουλάχιστον άλλες 2 φορές, ενώ η νομοθεσία για την παροχή των ΜΑΠ έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2019, και τέτοιες ακυρώσεις ήταν η αφορμή για να αλλάξει ο προϊστάμενος στο Τμήμα Προμηθειών και να διαρρέουν διάφορες συκοφαντίες σε βάρος των υπηρεσιών.
Εν μέσω πανδημίας όπου τα μέτρα οφείλουν να είναι αυξημένα για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (οδοκαθαρισμός και αποκομιδή απορριμμάτων) συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά με τα δικά τους ρούχα, να μαζεύουν απορρίμματα υγειών και ασθενών, και να επιστρέφουν στα σπίτια τους με τα ρούχα της δουλειάς, αφού φυσικά δεν υπάρχουν καν αποδυτήρια στο εργοτάξιο. Την ίδια στιγμή, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του πλυσίματος των κάδων, και με αφορμή την πανδημία, έχει βγει ο διαγωνισμός και αναζητείται ο εργολάβος!
Για εμάς, τους εργαζόμενους του Δήμου, είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή κάνει οικονομία σε βάρος της υγείας μας για να πληρωθεί ο μισο-ιδιωτικοποιημένος ΧΥΤΑ, το ιδιωτικοποιημένο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, σε λίγο οι ιδιώτες στο πλύσιμο των κάδων,  οι ιδιώτες στον οδοφωτισμό κοκ.  Μ άλλα λόγια λεφτά για τους εργολάβους υπάρχουν!
Προφανώς η κυβέρνηση έχει «προμηθεύσει» όλα τα εργαλεία για να διευκολύνει αυτή την κατάσταση, κι η διοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών δεν αφήνει κανένα αναξιοποίητο. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαίο ότι ενώ δεν  εφαρμόζεται η εργατική  νομοθεσία εδώ και 10 μήνες, δεν έχει κινητοποιηθεί κανένας από τους λεγόμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από την πρώτη μέρα. Το «μάρμαρο» όμως καλούνται να πληρώσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, τα οποία όχι μόνο πληρώνουν τα ανταποδοτικά στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά κινδυνεύει και η υγεία τους μαζί με τη δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]