Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επίδομα επεκτείνεται σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με έως 20 εργαζόμενους
Την επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, από 5 που ίσχυε έως τώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, που σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί η ρύθμιση για τη μείωση, κατά 40%, των ενοικίων των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από την μόνιμη κατοικία τους.

Παράλληλα, το υπουργείο προανήγγειλε ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις και για τους ιδιοκτήτες που πλήττονται από τη μείωση, κατά 40%, των ενοικίων.

Στην ανακοίνωσή του υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρώτη, αφορά τη ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θεσπίζεται μείωση 40% για τα ενοίκια φοιτητών που σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται  εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά ρύθμιση, με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους, έναντι πέντε (5) που προβλέπεται σήμερα.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης συνεχίζεται, με αίσθημα δικαίου».



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]