Κορωνοϊός:31 νέα κρούσματα Σ.Τσιόδρας .."Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί ξαφνικά".

31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ,συνολικά 2145 οι νοσούντες με covid-19.
73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ  ενώ 16 έχουν εξέλθει από αυτές .Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη .Εξα υτών οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.Ο καθηγητής ανακοίνωσε έναν ακόμη θάνατο από τον ιό με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 99.
Συνολικά έχουν γίνει 43.417 εργαστηριακά τεστ.
Ο κ.Τσιόδρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως   δυστυχώς  τις τελευταίες μέρες κάποιοι ξέφυγαν από τους κανόνες που όφειλαν να  τηρούν και  προειδοποίησε πως "είμαστε σε κατάσταση συναγεργού παρόμοια φυσικών καταστροφών .Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί ξαφνικά".
Ο καθηγητής αναφερόμενος στα τεστ  είπε πως είναι  διάφορα αυτά που γίνονται  ανά τον κόσμο και θα αξιολογηθούν στην πορεία .Σύμφωνα ωστόσο με τις τελευταίες έρευνες φαίνεται ότι οι περισσότεροι που νόσησαν θα έχουν για ένα τουλάχιστον έτος αντισώματα .
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από την πλευρά του  επανέλαβε πως για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό ενώ αναφερόμενος στα περιστατικά που συνέβησαν στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα είπε:"κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι πιο  πιστοί από τους άλλους"
" Πρέπει να είναι σαφές και το λέμε από τώρα, ώστε ο καθένας να κάνει τις ετοιμασίες του, τον οικογενειακό του προγραμματισμό, ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα, τη μετάδοση της νόσου.

Θα γιορτάσουμε όταν θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη μάχη. Θα γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί, όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας.

Αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτόν τον εφιάλτη."σημείωσε ο κ.Χαρδαλιάς.
 Τέλος για να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες αυτό το μήνα οι συντάξεις θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες   όπως ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς .
Η σύνταξη για ΙΚΑ ,ΟΤΕ και τράπεζες θα καταβληθεί μεταξύ 22-24 Απριλίου ενώ οι συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ στις 27 /04 και οι συντάξεις δημοσίου και ΔΕΗ στις 29 Απριλίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]