Απολογισμός δράσης για το καλοκαίρι του 2019 από τον "Αρχέλων"Θετικά μηνύματα από τις δράσεις στον Αμβρακικό Κόλπο

Τον απολογισμό δράσης του για το 2019 παρουσίασε ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων" τα οποία είναι ελπιδοφόρα και για την περιοχή του Αμβρακικού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία στην περιοχή του Αμβρακικού μαρκαρίστηκαν για πρώτη φορά 113 θαλάσσιες χελώνες, ενώ συνολικά στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων και των ακτών της Πρέβεζας) καταγράφηκαν συνολικά 6.400 φωλιές Καρέτα,όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
Στο Κέντρο Διάσωσης της Γλυφάδας φιλοξενήθηκαν 83 χελώνες, εκ των οποίων 26 προέρχονταν από προηγούμενες χρονιές. Εφαρμόστηκαν νέες τεχνικές περίθαλψης με αποτέλεσμα να επιστρέψουν αποθεραπευμένες στη θάλασσα 43 χελώνες, πιο πολλές από κάθε άλλη χρονιά.
Επίσης εντάθηκε η προσπάθεια στην επικοινωνία και τη συνεργασία με τοπικές οργανώσεις, συλλόγους και ψαράδες σε νέες περιοχές για την προστασία φωλιών και τη διάσωση χελωνών, ενώ διοργανώθηκαν καθαρισμοί των ακτών από σκουπίδια και εκστρατεία για τη μείωση του πλαστικού στη θάλασσα με τους εθελοντές του Αρχέλων σε όλες τις περιοχές προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]