ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για τη συνεδρίαση(δια περιφοράς) τους Δημ.Συμβουλίου στις 14/4

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Απριλίου που έγινε δια περιφοράς, η δημοτική Αρχή Ελισάφ, Γκόντα και Μπαρτζώκα έδειξε με τον πλέον εναργέστατο τρόπο ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζεται σε αυτήν την πόλη. Μα προφανώς των μεγάλων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών και σε καμία περίπτωση των λαϊκών νοικοκυριών και των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας. Η δημοτική αρχή συνεχώς υπεκφεύγει και είναι βασιλικότερη του βασιλέως σε κυβερνητικές θέσεις. Τα μέτρα ελάφρυνσης που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και πολύ λιγότερο τους εργαζόμενους. Ας φάει παντεσπάνι λοιπόν η πλειοψηφία των δημοτών!
 Ως «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» απαιτούμε να γίνει άμεσα νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα καθολικά μέτρα ελαφρύνσεων για τους εργαζομένους και ανέργους της πόλης που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και όχι «ασπιρίνες» και παραπομπές στην κεντρική εξουσία, της οποίας το μακρύ χέρι γίνεται η δημοτική αρχή.
Όσον αφορά το ζήτημα της δημόσιας υγείας η δημοτική αρχή το αντιμετωπίζει ως ένα πρόβλημα τεχνοκρατικό και στην ουσία δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας της υγείας των συνδημοτών μας. Έτσι από την μία προβαίνει μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο κλείσιμο των δημόσιων χώρων αναψυχής (παραλίμνιος δρόμος, δάσος Φρόντζου, παράδρομοι Περιφερειακής οδού), από την άλλη όμως αδιαφορεί πλήρως για το αν στις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στο δήμο τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει επιδώσει η δημοτική αρχή ούτε ένα υπόμνημα προς το ΣΕΠΕ για την υπολειτουργία του και για τη μη διενέργεια κανενός ελέγχου.
Η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, της νεολαίας του Δήμου μας. Στο μόνο που είναι ικανή είναι να ανταποκρίνεται στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς χρησιμοποιώντας την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της συντήρησης των υποδομών του δικτύου δημοτικού φωτισμού. Η δημοτική αρχή επιλέγει την ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών  προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να υλοποιήσει σιγά σιγά το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για μια σειρά από δημοτικές υπηρεσίες που έχει στην πολιτική της ατζέντα
Εάν η δημοτική αρχή ενδιαφερόταν πραγματικά για την καθαριότητα και τους εργαζομένους σε αυτή, τότε θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε προσλήψεις στον τομέα αυτό, «ο νόμος το επιτρέπει», ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία πιο ομαλά, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, για να γίνει καθημερινή αποκομιδή όλων των απορριμμάτων.
Τέλος δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ότι εν μέσω πανδημίας η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση δημοσίου διαλόγου για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα. Τα πρόσωπα που οδήγησαν στο ρυμαγδό και στην καταστροφή του Πάρκου, αγωνιούν τάχα για την καλύτερη αξιοποίησή του. Δεν έχουμε κοντή μνήμη λοιπόν!! Το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» ανήκει στον λαό και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορά στις διαθέσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης που στηρίζει η δημοτική αρχή. Για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]