ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καχριμάνης:Αυθημερόν πλέον οι απαντήσεις για τα δείγματα του Covid-19

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, ενημέρωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μεταξύ άλλων και για ζητήματα που αφορούν τη συνδρομή της Περιφέρειας στις Δημόσιες Δομές Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Σώμα ότι τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι ο τέταρτος που λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα και θα δέχεται προς εξέταση δείγματα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, συν την Κέρκυρα. «Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που έχει σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας, καθώς οι απαντήσεις για τα δείγματα που λαμβάνονται θα δίνονται αυθημερόν και δεν θα τις αναμένουμε επί ημέρες όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται στο χώρο των νοσοκομείων», τόνισε.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια έχει προβεί σε παραγγελίες  υγειονομικού  υλικού για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε αναμονή εκτέλεσης τους.  Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πιστώσεις ύψους 74.400 ευρώ για απολυμάνσεις, προμήθεια Υγειονομικού Υλικού και Υλικών Καθαριότητας και Υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]