Το Κοινό των Ηπειρωτών για πρόσθετα μέτρα στην αντιμετώπιση του Covid-19

Επαινούμε και επικροτούμε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που δίνει λύσεις στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του «κορονοϊού» που δοκιμάζει την ανθρωπότητα και τη χώρα μας, όπως επίσης αξίζουν πρωτίστως συγχαρητήρια στο σύνολο του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (υγειονομικούς και εργαζόμενους) που καλούνται να υπηρετήσουν  τον σχεδιασμό ελέγχου αποτροπής εξάπλωσης της νόσου, από την πρώτη γραμμή.
Στα καθ’ ημάς, η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΓΝΙ ότι το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ξεκίνησε να πραγματοποιεί ελέγχους COVID-19 μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους και πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Μια εξέλιξη που άργησε να έλθει αλλά είναι καλοδεχούμενη.
Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας συζητήσαμε γι αυτή την δυνατότητα του ΠΓΝΙ και πως θα έχουμε αποτελέσματα μέσα σε μια (1) ημέρα!
Η σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας στα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι διαπιστωμένη και επικροτήθηκε από το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό για τα επόμενα, όπως:
- Δεν εξετάζεται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για τον «κορονοϊό» στην Περιφέρεια Ηπείρου.
- Δεν υπάρχει μέριμνα από την Πολιτική Προστασία αλλά και από την συσταθείσα Επιστημονική Επιτροπή για διαρκή ενημέρωση του κοινού μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.
- Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την επέκταση ελέγχου δειγμάτων στα περιφερειακά νοσοκομεία ή τουλάχιστον στο νοσοκομείο της Άρτας, με επόμενο ένα εκ των δυο νοσοκομείων της Πρέβεζας ή της Λευκάδας! Και αυτό γιατί, εάν κάποιος-α μείνει χωρίς διάγνωση επί μια - δυο ημέρες σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο και διαπιστωθεί από τον έλεγχο ότι είναι φορέας τότε το νοσοκομείο θα κινδυνέψει να τεθεί σε καραντίνα! Εκτός και αν δόθηκε εντολή να μην πραγματοποιείται η εισαγωγή υπόπτων περιστατικών μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα του δείγματος! Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί παραδοξότητα να πραγματοποιούν ελέγχους ιδιωτικά εργαστήρια και όχι τα νοσοκομεία μας!
- Στην προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις με επίταξη κλεινών ιδιωτικών κέντρων νοσηλείας.
- Στην μετατροπή κλειστών γυμναστηρίων σε χώρους υποδοχής ασθενών (συμβαίνει ήδη σε Ισπανία, Ιταλία..).
- Στον εφοδιασμό με αναπνευστήρες για έκτακτη ανάγκη και αντιμετώπιση της έλλειψης ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΤΕΠ, Κ.Υ.) και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες αιχμής (Αστυνομία, Πυροσβεστική, κ.α.).
- Στην ικανή στελέχωση των νοσοκομείων μας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να παρασχεθούν σε όλους αδιακρίτως τους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ να προβούν στην άμεση ανάκληση των οδηγιών για «χρήση εξοπλισμού ΜΑΠ σε περίπτωση ελλείψεων», της 21ης Μαρτίου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπουν το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας να υποστεί λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό αντί να φροντίσουν – έπρεπε να είχαν προνοήσει - για το αυτονόητο που είναι η εξασφάλιση των αναγκαίων μέσων προστασίας και συνθηκών εργασίας τους.
Καλή δύναμη σε όλε κι όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]