ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

“ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” «Έκτακτη επιχορήγηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας»


Στην κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2020:

Η παράταξη μας ψηφίζει θετικά για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 33.000€ του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, που αφορά επείγουσα προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ενός θαλάμου νηματικής ροής μικροβιολογικού εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων), όπως αποτυπώνεται στο από 19/3/2020 αίτημα του Νοσοκομείου.

Η παρούσα επιχορήγηση του Γεν. Νοσοκομείου Πρέβεζας αποτελεί συνέχεια προηγούμενης ύψους 70.000€ που αφορούσε ιατρικό εξοπλισμό: ενός (1) φορητού ακτινολογικού, δυο (2) φορητών αναπνευστήρων, δυο (2) monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων κ’ μια (1) τροχήλατη ηλεκτρική αναρρόφηση και αποφασίστηκε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περ/κού Συμβουλίου της  13ης /3/2020. Με την ίδια απόφαση του ΠΣ  είχαν επιχορηγηθεί με 378.000€ το νοσοκομείο Άρτας και τα δυο νοσ/μεία των Ιωαννίνων.

Με την ευκαιρία αυτής της συνεδρίασης επαναδιατυπώνουμε την πρόταση μας για την δημιουργία «ειδικού λογαριασμού» υποστήριξης όλων των υγειονομικών μονάδων της Ηπείρου που θα τροφοδοτηθεί από πιστώσεις έργων που έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 2020 και θα εκτιμηθεί ότι δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Πρόταση που διατύπωσε και υποστηρίζει το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η μάχη κατά του «κορονοϊού» πρέπει να δοθεί με όλα τα διαθέσιμα όπλα. Στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των υπολοίπων μονάδων υγείας της περιφέρειας (ΤΕΠ, Κ.Υ.), εκτός από την ηθική στήριξη και την ευγνωμοσύνη μας, να τους παράσχουμε όση οικονομική βοήθεια χρειάζονται και μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις.

Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που σηκώνει το βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας και είναι η ώρα να το στηρίξει η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση.

 Η απάντηση στο ερώτημα πόσοι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν, σε καθημερινή βάση, στις υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου έχει σπουδαία σημασία στην οργάνωση του συστήματος  διάγνωσης – αντιμετώπισης, αλλά και στην περεταίρω ενίσχυση του.

Το καλύτερο θα ήταν να έχουμε την δυνατότητα «επιθετικών ελέγχων», μέσω εξέτασης και επανεξέτασης του πληθυσμού, ασχέτως του αν εκδήλωσαν συμπτώματα. Μια προσέγγιση που υποστηρίζει σθεναρά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα παράδειγμα της πόλης Vo στη Βενετία, όπου οι υγειονομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν παντελώς την εξάπλωση της ασθένειας, αποτελεί πρόκληση στην στρατηγική διαχείρισης της νόσου τοπικά.

Τέλος, χρειαζόμαστε καθημερινή ενημέρωση, ανάλογη με αυτήν που παρέχεται από τον ΕΟΔΥ κεντρικά. Γι αυτό το σκοπό και με πρωτοβουλία και επικεφαλής την περιφέρεια προτείνουμε εκπρόσωπος του ΠΓΝΙ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων), που είναι νοσοκομείο αναφοράς, των λοιμοξιολόγων ιατρών του νοσοκομείου και της πολιτικής προστασίας να ενημερώνουν και τηλεοπτικά ή με άλλο μέσο τους πολίτες για την εξέλιξη της νόσου στην Ήπειρο. «Μένουμε σπίτι» έχοντας καθημερινή και πλήρη ενημέρωση στον τόπο μας!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Να κερδίσουμε χρόνο.

Καλή δύναμη.

Γιώργος Ζάψας/ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]