ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Λίγο πριν την άφιξη των πελαργών ..επιχείρηση καθαριότητας στη φωλιά τους![βίντεο-φωτό]

Οι κάτοικοι της συνοικίας στο Τζαμί της Καλούτσιανης  κάθε χρόνο αναμένουν με ανυπομονησία την άφιξη του πελαργού  και ιδιαίτερα φέτος καθώς ο ερχομός του θα αποτελέσει  μια αισιόδοξη πινελιά   στη δύσκολη καθημερινότητα που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και στη χώρα μας...


Είμαστε στον  πρώτο μήνα της Άνοιξης  και οι φτερωτοί φίλοι της πόλης αναμένονται τις επόμενες μέρες στο "σπιτικό" τους ,στο τζαμί  στη συνοικία της Καλούτσιανης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λίγο πριν την άφιξή τους  ,συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών με την  πολύτιμη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας   καθάρισαν   και επιδιόρθωσαν σήμερα το πρωί  τη φωλιά   ,όπου  όπως κάθε χρόνο  αναμένεται να καταφθάσει τις επόμενες μέρες ο πελαργός ,σήμα κατατεθέν για την ιστορική γειτονιά των Ιωαννίνων και μαζί   με το "ταίρι"του  να φωλιάσουν  και φέτος   στο "σπιτικό" τους ,σηματοδοτώντας τον   έτσι  τον ερχομό της Ανοιξης.
Με  ειδικό γερανοφόρο   όχημα η  Π.Υ προσέγγισε  τη  φωλιά των φτερωτού "ενοίκου" με το συνεργείο να απομακρύνει  φερτά υλικά που άφησε πίσω του ο χειμώνας .
Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ήταν μία από τις πιο όμορφες παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου και ευχήθηκε ο ερχομός των πελαργών και της άνοιξης να φέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα που έχει διαταραχθεί εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοιού.
Παρών στην διαφορετική επιχείρηση της Κυριακής ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας «Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε ότι οι πελαργοί έρχονται στη φωλιά περί την 25η Μαρτίου. Ας ελπίσουμε ότι φέτος, εκτός από την όμορφη εικόνα τους στην Εθνική μας επέτειο, η παρουσία τους θα είναι και ένας καλός οιωνός για την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα μακριά από τον κορωνοϊό!», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]