Την παραμονή τους στις Εστίες ζητούν και οι φοιτητές στην Άρτα


  Με κοινή υπουργική απόφαση ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας μιας σειράς ιδρυμάτων για προληπτικούς λόγους εν όψει της έξαρσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων αναστέλλεται η λειτουργία εστιών και λεσχών, πράγμα το οποίο σημαίνει πως μένει στον αέρα η σίτιση και η στέγαση δεκάδων φοιτητών πανελλαδικά! Οι φοιτητές βρίσκονταν ήδη αντιμέτωποι με την αδιαφορία του κράτους να μεριμνήσει για τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να παρθούν, καθιστώντας τις συνθήκες διαμονής τους επικίνδυνες.
      Σ’ αυτές λοιπόν τις συνθήκες κι ενώ κυβέρνηση και σύστημα προτάσσουν με κάθε μέσο το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», πετάνε δεκάδες φοιτητές έξω από τις εστίες. αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στις περιοχές από όπου κατάγονται. Η υποκρισία του κράτους είναι περίτρανη όταν από την μία μιλάνε για πρόληψη και ύστερα μας απειλούν με το ζόρι να επιστρέψουμε στο γονεϊκό μας σπίτι. Ρώτησε κανείς τους φοιτητές  αν στην οικογένειά τους υπάρχει μέλος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και η συναναστροφή θα είναι επικίνδυνη;
Για όσους φοιτητές  από μας εργαζόμαστε κιόλας καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση δημιουργώντας ακόμη πιο ασφυκτική κατάσταση, ενώ είναι ζητούμενο το αν θα καταφέρουν τόσες οικογένειες να υποστηρίξουν οικονομικά όλες αυτές τις μετακινήσεις, δεδομένου του ότι τα παιδιά που μένουν στις εστίες προέρχονται από  φτωχότερα λαϊκά στρώματα.
   Η ασφυκτική αυτή κατάσταση που βιώνουμε οι οικότροφοι δεν είναι ξεκομμένη από την συνολικότερη επίθεση που δέχεται ο λαός στο δικαίωμά του στην υγεία αυτή τη στιγμή! Ευθύνες για την κρίση που βιώνουμε έχει το ίδιο το σύστημα με την αδιαφορία του να λάβει ουσιαστικά μέτρα που θα προστατεύουν τον λαό και την νεολαία. Μέτρα που θα ξεκινούν από την δημόσια υγεία και περίθαλψη για όλους, την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία και την δημιουργία μονάδων ΜΕΘ, τον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο  σε όλο το λαό. Μέτρα που θα προστατεύουν του εργαζομένους στους χώρους εργασίας τους,  τους φοιτητές στις φοιτητικές εστίες, θα τους παρέχουν ασφάλεια και είδη υγιεινής. Δεν είναι δυνατόν να καλείται ο λαός να πληρώνει από την τσέπη του, να μένει χωρίς εισόδημα και να ξεσπιτώνονται.
  Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και της εθνικής ομοψυχίας στη χώρα μας και αλλού έχει δημιουργήσει γερές ρίζες και το αστικό κράτος μέσα από αυτό καλεί τον λαό να πληρώσει τα σπασμένα! Το σύστημα πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να βάζει μπροστά, ως υπαίτιο, τον λαό για να περνάει τα μέτρα του. Οι ευθύνες, όμως, έγερναν και θα γέρνουν στο σάπιο αυτό σύστημα που στο βωμό του κέρδους θυσιάζει ανθρώπινες ζωές! Εμείς, όμως, δεν θα τους χαριστούμε ούτε αυτή τη φορά! Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!
Απαιτούμε να :
-ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ!
- ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!
- ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
-ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]