ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανελλαδική ανακοίνωση Σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση



Πλήθος εργαζομένων απευθύνονται στα σωματεία τους, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την καταβολή των αποδοχών τους ή την αποζημίωση ειδικού σκοπού, που διαμήνυσε η κυβέρνηση ότι θα λάβουν μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Οι περισσότεροι από εμάς, εργαζόμαστε ως ωρομίσθιοι σε παραπάνω από έναν χώρο για να συμπληρώσουμε το αναγκαίο εισόδημα. Η μεγαλύτερη μάστιγα είναι το φαινόμενο της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας. Δεν αναγκαζόμαστε μόνο να προσφύγουμε σε ιδιαίτερα μαθήματα για να καλύψουμε “τρύπες”, φόρους και την καλοκαιρινή ανεργία. “Μαύρα” μας επιβάλλονται και στους χώρους δουλειάς.
Στα φροντιστήρια οι ώρες πραγματικής εργασίας είναι αναντίστοιχες με αυτές της σύμβασης, οι ιδιοκτήτες αρνούνται να δηλώσουν το πραγματικό ωρομίσθιο τηρώντας μόνο το νόμιμα ελάχιστο. Η συμβατότητα εργασίας σε ιδιωτικό σχολείο και άλλη ιδιωτική εκπαιδευτική δομή δικαιολογείται μόνο με ωράριο έως 7 ώρες. Άραγε ο εκπαιδευτικός που κάνει 8 ώρες στο σχολείο μπορεί να τα βγάλει πέρα ή θα αναγκαστεί να δουλέψει αδήλωτος και αλλού;

Με βάση τη γενική κατάσταση και με δεδομένο πως καμία κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει επί της ουσίας για τη δημόσια υγεία, απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ:

Να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να ανοίξει όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Να ενισχύσει τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας και να διευρύνει τη λειτουργία τους για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.


Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία με το σωματείο τους για:

Να συνεχίσουμε να έχουμε την πραγματική εικόνα των εξελίξεων.

Να εξασφαλίσουμε την κατά το δυνατόν πιο έγκαιρη παρέμβαση σε περιπτώσεις καταγγελίας παρατυπιών από επιχειρήσεις.

Να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας και διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ενημερώνοντας τα ΔΣ των σωματείων και συμμετέχοντας σε μέτρα βοήθειας προς τους συναδέλφους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]