Χαρδαλιάς:"Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας αλλά πραγματικός πόλεμος Τι αλλάζει σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ

Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας αλλά πραγματικός πόλεμος "είπε   μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ,με αφορμή τις αποδράσεις κατοίκων από μεγάλα αστικά κέντρα προς  τα νησιά και την επαρχία.

Κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές Αλαγγές στα σούπερ μάρκετ
Απαγορεύεται  από  αύριο ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής  ενώ όσοι βρίσκονται ήδη σε μαρίνες θα πρέπει να καταπλεύσουν έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου .
Έκτακτα μέτρα τίθενται σε ισχύ και στις λαϊκές αγορές  οι οποίες αύριο θα είναι κλειστές:Από Δευτέρα μειώνεται κατά 50% η συμμετοχή παραγωγών σε αυτές και οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους 5 μέτρων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.
Στα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα από Δευτέρα  γίνεται υποχρεωτική η απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.
Παράλληλα όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς αυστηρή θα είναι η  αστυνόμευση  σε όλη την επικράτεια για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων πέρα των 10 ατόμων .
Οι αστυνομικοί με εμφανή παρουσία και τη χρήση ηχητικού μηνύματος όπου απαιτείται θα βρίσκονται σε πάρκα ,μεγάλες πλατείες και όπου παρατηρείται συνάθροιση  πολιτών.
Πρέπει όλοι μας να περιορίσουμε την έξοδό μας από το σπίτι μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ,όπως η μετάβαση στην εργασία ,στο γιατρό ,σε κατάστημα τροφίμων ,στο ταχυδρομείο ,στην τράπεζα ,στο βενζινάδικο και  η παροχή βοήθειας σε κάποιον που έχει την ανάγκη μας .
Αναφορικά με την  υπαίθρια άσκηση ο κ.Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι αυτή θα πρέπει είτε να είναι ατομική ,είτε το πολύ δύο ατόμων ενώ δικαιολογείται η βόλτα με κατοικίδιο.
Μια πανδημία δεν μπορεί να νικηθεί ούτε με ατομική ευθύνη ούτε με κυβερνητικά μέτρα ,χρειάζονται και τα δύο τόνισε  ο κ Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]