"Κανένας εστιακός φοιτητής να μη μείνει στο δρόμο!"

Ανακοίνωση σε σχέση με τις εξελίξεις στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης που πετάει στο δρόμο εστιακούς φοιτητές χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο καν για τη διαμονή τους εκτός εστίας τη στιγμή που επιβάλλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας! 
Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη και παράλληλα επικίνδυνη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς κυριολεκτικά στο δρόμο μιας και πολλοί κατάγονται από άλλες χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορα, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς τους, συνεχίζουν να εργάζονται, έχουν μέλη οικογένειας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες! Αυτά την ώρα που κανείς εστιακός δεν έχει 300 ευρώ για να κάνει το τεστ γα τον COVID-19!!!
Ήδη με τις κινητοποιήσεις  που οργάνωσαν οι εκλεγμένοι με τα Ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. καταφέραμε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της λέσχης με την τήρηση όλων των κανόνων (χορήγηση φαγητού σε πακέτο) μέχρι τις 12/4 ώστε να σιτίζονται δωρεάν!!!
Καλούμε όλους τους εστιακούς και τους υπόλοιπους φοιτητές να σηκώσουμε ανάστημα και αξιοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα:
Στο ενδεχόμενο που παραμείνουν ανοιχτές οι εστίες να γίνει απολύμανση και να διασφαλιστεί η καθαριότητα των Εστιών με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και χορήγηση όλων των μέσων προστασίας σε φοιτητές και εργαζόμενους
Σε περίπτωση που σταματήσει η λειτουργία των εστιών να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία που να πληρούν τις προυποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και να παρέχονται δωρεάν γεύματα
Να μετακινηθούν δωρεάν στους τόπους κατοικίας τους όσοι εστιακοί φοιτητές το επιθυμούν
Δωρεάν δρομολόγια για τη μεταφορά των φοιτητών από και προς το πανεπιστήμιο ώστε να σιτίζονται
Να γίνει σε όλους τους εστιακούς φοιτητές δωρεάν το τεστ για τον COVID-19
Ούτε σκέψη για εισαγγελείς και αστυνομία στο Πανεπιστήμιο!

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]