Ιωάννινα:"Δεν εγκαταλείπουμε "το σπίτι" μας ..διαμηνύουν οι εστιακοί φοιτητές...

"Δεν εγκαταλείπουμε το σπίτι μας" αυτό διαμηνύουν   φοιτητικοί σύλλογοι και στα Ιωάννινα με τους φοιτητές να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς  όσοι έχουν απομείνει στις εστίες βάσει κυβερνητικής εντολής πρέπει να τις έχουν εγκαταλείψει έως   τις 25 Μαρτίου .
Όπως ενημέρωσαν τηλεφωνικά το epirus-tv-news.gr στις φοιτητικές εστίες στα Ιωάννινα έχουν μείνει ελάχιστα παιδιά τα οποία αρνούνται  κατηγορηματικά να εγκαταλείψουν το "σπίτι" τους όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, καθώς υπό την σκιά του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα δεν θέλουν να μετακινηθούν  αφού   ανησυχούν για την υγεία των γονιών τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
"Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν οι εστίες αλλά δεν έχει ληφθεί μέριμνα για  διάφορα ζητήματα "μας είπαν ,όπως:
-Κάποιοι φοιτητές εξακολουθούν να εργάζονται
-Κάποιοι φοιτητές έχουν ως μόνιμο σπίτι τους το δωμάτιό τους  στην εστία...
-Δεν επιθυμούν να μετακινηθούν ανησυχώντας για το οικείο τους περιβάλλον (ευπαθείς ομάδες)
Οι ελάχιστοι φοιτητές  όμως που έχουν απομείνει  στα Ιωάννινα θα βρεθούν αντιμέτωποι και με άλλες δυσκολίες ,όπως με εκείνο της σίτισής τους αφού αναμένεται να κλείσει και η Λέσχη ,δεν θα έχουν ζεστό νερό ενώ πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και στις μετακινήσεις τους αφού ήδη τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων είναι μειωμένα με ορατό τον κίνδυνο να  διακοπούν ...
"Μας ζητούν να φύγουμε ως τις 25 του Μάρτη εκτός όμως όλων των παραπάνω αναρωτήθηκαν μήπως κάποιοι από εμάς δεν έχουμε  χρήματα  καθώς οδεύουμε προς το τέλος του μήνα:"είπαν χαρακτηριστικά  μιλώντας στο epirus-tv-news.gr.
Σημειώνεται πως η σκέψη για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία βρίσκει αρνητικούς τους φοιτητές αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος του συγχρωτισμού ,το πρώτο που πρέπει όλοι μας να αποφεύγουμε στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του φονικού ιού .
"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από τα σπίτια μας" αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν  προς πάσα κατεύθυνση οι εστιακοί φοιτητές   ενώ  σήμερα στις 14.00   έχουν προγραμματίσει συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν   για  περαιτέρω   ενέργειές τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]