ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς μισθό

Με ηλεκτρονική αίτηση σε πλατφόρμα που θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Εργασίας
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς μισθό εξαιτίας της επιβολής των αναγκαστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Η οικονομική ενίσχυση θα δίνεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση σε πλατφόρμα που θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.

Το επίδομα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ, θα αφορά τουλάχιστον 390.000 εργαζόμενους περίπου 92.000 επιχειρήσεων. Το ποσό της ενίσχυσης θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά το αυριανό Eurogroup προκειμένου να φανούν και τα δημοσιονομικά περιθώρια. Η διάταξη ενσωματώθηκε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.

Με την ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επιβάλλονται περιορισμοί στον αριθμό των πελατών που θα μπορούν να συνωστίζονται ταυτόχρονα στα σούπερ μάρκετ. Προβλέπεται ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα καταστήματος και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων ανά πελάτη.

Η ΠΝΠ προβλέπει επίσης ότι μπορεί το κράτος να επιτάξει ιατρικό εξοπλισμό αποζημιώνοντας τους ιδιώτες ή τις εταιρείες που τον κατέχουν. Επιβάλλει στις εταιρείες με απολυμαντικά υγρά να γνωστοποιήσουν τα αποθέματά τους. Απελευθερώνει το ωράριο εργασίας (και Κυριακές και αργίες) για εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ. ενώ απελευθερώνει και τη χορήγηση υπερωριών. Όλα τα εστιατόρια που έχουν άδεια τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται να κάνουν delivery χωρίς επιπλέον άδεια.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]