Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. "Ενημέρωση πολιτών για την λειτουργία του Υπνωτηρίου Αστέγων"

Ο σκοπός της λειτουργίας του Υπνωτηρίου Αστέγων του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, είναι η προσωρινή φιλοξενία και ανακούφιση σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης, στερούνται οικονομικών και κοινωνικών πόρων για εξασφάλιση χώρου διαμονής και των βασικών μέσων επιβίωσης και ταυτόχρονα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης ή κρίσης και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βλάβης.
To Υπνωτήριο Αστέγων διαθέτει ομάδα για την παροχή βοήθειας στον δρόμο σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Το Υπνωτήριο Αστέγων λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Τα άτομα που φιλοξενούνται:
δεν πρέπει να κάνουν χρήση παράνομων και εξαρτησιογόνων ουσιών
να μην πάσχουν από βαρύ ή άλλο νόσημα που χρήζει ειδικής ιατρικής ή νοσηλευτικής και θεραπευτικής αγωγής ή αυξημένης νοσηλευτικής φροντίδας για χρόνιες παθήσεις
να μην πάσχουν από μεταδιδόμενο νόσημα όπου καθιστά αδύνατη ή επισφαλή την συμβίωση με άλλα άτομα
να μην πάσχουν από ψυχική διαταραχή που να χρήζει αυξημένης ή ειδικής φροντίδας
Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους κανόνες για την προστασία των ήδη ωφελούμενων όπως και των εργαζόμενων στο Υπνωτήριο Αστέγων.
Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για την εξάπλωση του Κορωνοϊού, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την παραμονή των ωφελούμενων εντός της δομής και την εφαρμογή των κανόνων ατομικής προστασίας. Στα πλαίσια αυτά γίνεται σήμερα και η απολύμανση του χώρου του Υπνωτηρίου Αστέγων.
Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι εάν γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιος από τους συμπολίτες μας που έχει ανάγκη τη φιλοξενία στο Υπνωτήριο Αστέγων να επικοινωνήσει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο τηλ.2651054265 ή με το Υπνωτήριο Αστέγων τηλ. 2651073277.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]