Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
   Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον κορονοϊό για τη «νομιμοποίηση» της καταστολής στη συνείδηση του λαού!
    Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν εξασφαλίζεται με κατασταλτικές διατάξεις, οι οποίες θίγουν τις λαϊκές ελευθερίες, αλλά κυρίως με μέτρα πρόληψης - πρώτ' απ' όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους - και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, έχει οδηγηθεί σε διάλυση.
    Ταυτόχρονα, οι νέος περιορισμός της κυκλοφορίας (μόνο για μετάβαση σε εργασιακούς χώρους, φαρμακεία κ.λπ.) δημιουργούν αντικειμενικούς περιορισμούς στη λειτουργία εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, την ώρα που φουντώνουν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και λήψης αντεργατικών μέτρων. Μόνο τον περασμένο μήνα, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000.
   Την ίδια ώρα που παίρνουν μέτρα στήριξης των καπιταλιστών, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επέβαλαν ακόμα και πολιτική επιστράτευση απεργών για να καταστείλουν τις αντιδράσεις στα αντεργατικά μέτρα που επιβάλουν και τα προετοίμαζαν χρόνια τώρα. Έχουμε πικρή πείρα, όσα μέτρα επιβάλουν σε κάθε κρίση έρχονται για να μείνουν στο διηνεκές.
    Αν νομίζει λοιπόν η κυβέρνηση ότι βρήκε την ευκαιρία, αξιοποιώντας την εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία για το λαό μας, να υλοποιεί  αντιδραστικά μέτρα που έχει στο συρτάρι της για να βάλει στην καραντίνα τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι γελασμένη.
   Τώρα, είναι ανάγκη να ξεπεραστεί ο παραλυτικός φόβος, να μη νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση η άκριτη αποδοχή κάθε κυβερνητικού μέτρου. Να αποκρουστεί η επικίνδυνη λογική τού «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» που καλλιεργεί η κυβέρνηση, να αναπτυχθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
   Τώρα, πρέπει να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας για την προστασία της υγείας τους, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
    Μένουμε Δυνατοί! Μένουμε μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!
    Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο.
    Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν τη δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.
Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!
«Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.
Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών. Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κ.λπ., που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού.
Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]