Αρτοποιεία και πρατήρια καυσίμων πλήττονται από τα μέτρα απαγόρευσης

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος, για την πτώση του τζίρου σε αρτοποιεία και πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση του τζίρου στα αρτοποιεία, κοντά στο 70%. Αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι η επισκεψιμότητα πλέον φτάνει στο 60%, καθώς ο κόσμος δεν μετακινείται και αφετέρου στο ότι έχει χαθεί το πρωινό στο χέρι.

Σχετικά με την κατανάλωση ψωμιού, ο κ. Μούσιος υποστήριξε πως οι καταναλωτές πλέον επιλέγουν ψωμί μακράς διαρκείας το οποίο προμηθεύονται από τα σούπερ μάρκετ.

«Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την παραγωγή μας, πετάμε πολλά προϊόντα κάθε μέρα, όταν το προηγούμενο διάστημα τα μοιράζαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μούσιος. Ένα ακόμα πρόβλημα που ταλανίζει τα αρτοποιεία είναι το κομμάτι της εστίασης, καθώς μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων εστίασης τροφοδοτούνταν από τα αρτοποιεία.

Από την πλευρά του ο κύριος Ασμάτογλου, εξέφρασε το παράπονό του αναφορικά με την απάθεια που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στα πρατήρια καυσίμων. Ο τζίρος έχει πέσει κατά 80% και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για τα καταστήματα αυτά, τη στιγμή που είναι τα μοναδικά που έχουν άμεση επαφή με τον καταναλωτή.

Η απάντηση στα αιτήματά τους ήταν να μπουν τα πρατήρια στη ρύθμιση των 800 ευρώ μόνο για τους εργαζομένους. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, καθώς δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, επομένως δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση.

Ο κ. Καββαθάς προσπάθησε να εξηγήσει το λόγο της πτώσης του τζίρου στα αρτοποιεία, υποστηρίζοντας πως με την επιβολή των μέτρων οι καταναλωτές θεωρούν ότι μπορούν πλέον να επισκέπτονται μόνο τα σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους.

Για τα μέτρα είπε πως είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο χρειάζονται χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε με τη λήξη του συναγερμού οι τράπεζες να είναι έτοιμες να δώσουν χορηγήσεις χωρίς πολλές διαδικασίες.
 megaTv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]