ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Επιτυχής η ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου

Με επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, τόσο των Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων όσων και στελεχών των Δήμων αλλά και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Άρτα, η ημερίδα με θέμα
«Τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού».
Την ημερίδα διοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και το Πράσινο Ταμείο και με την παρουσία τους τίμησαν μεταξύ άλλων οι: Κων/νος Τζαφέας – Δήμαρχος Μετσόβου, Νικόλαος Εξάρχου – Δήμαρχος Κόνιτσας, Κων/νος Καψάλης – Δήμαρχος Πωγωνίου, Νικόλαος Καλαντζής – Δήμαρχος Ζηρού, Νικόλαος Γεωργάκος – Δήμαρχος Πρέβεζας, Χαράλαμπος Καλός – Δήμαρχος Λευκάδας, Γεώργιος Κατσούλας – Δήμαρχος Αμφιλοχίας.
Έγιναν παρουσιάσεις και ενημερώσεις για προγράμματα που είναι σε εξέλιξη  αλλά και τις δράσεις και το έργο του  Πράσινου Ταμείου από τον Πρόεδρο κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Ευμολπίδη.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Χρήστου Τσιρογιάννη, για την ανάγκη που υπάρχει στην Ελληνική Περιφέρεια για δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης τεχνογνωσίας, πόσο μάλλον, όταν η πληροφόρηση αφορά   Χρηματοδοτικά Εργαλεία, όπως αυτά του Πράσινου Ταμείου.
« Στον Δήμο Αρταίων, έχουμε αυτή την αρχή να οργανώνουμε δράσεις που στόχο έχουν να προσφέρουν ουσιαστική γνώση   για ουσιαστικά θέματα. Στην   κατεύθυνση   αυτή,   τα   χρηματοδοτικά  προγράμματα   του Πράσινου Ταμείου για τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού, τους Δήμους μας δηλαδή,  πιστεύω  ότι  συμφωνούμε όλοι  πως   είναι  ένα  ουσιαστικό θέμα. Ειδικά,   σε  εποχές   όπως   οι   τωρινές,   που   από   την   μία   οι   Δήμοι καλούνται  να   ανταπεξέλθουν σε   πολλαπλούς ρόλους  και  ανάγκες και   από την  άλλη οι  παραδοσιακές  πηγές  χρηματοδότησης  δεν επαρκούν, πολλές φορές ούτε για τα στοιχειώδη. Απαιτείται, λοιπόν, χρειάζεται οι Δήμαρχοι να αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε νέες χρηματοδοτικές   ευκαιρίες,  όπως  αυτές  που προσφέρει το Πράσινο Ταμείο. Αυτή η νέα προσέγγιση, είναι αυτό που χρειαζόμαστε όχι μόνο για αυξήσουμε τους πόρους μας, αλλά για να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να λειτουργήσουν και αυτές με την σειρά τους ως πόλοι, και μάλιστα ισχυροί, για την έλξη και την διάχυση της ανάπτυξης. Ευχαριστώ, λοιπόν, θερμά   τον  Πρόεδρο   και  τον  Αντιπρόεδρο, τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου που αποδέχθηκαν την πρότασή μας να συνδιοργανώνουμε αυτή την ημερίδα στην Άρτα.
Μία Άρτα, που μέρα με τη μέρα κάνει βήματα εξωστρέφειας.
Μία Άρτα, που επιθυμεί να γίνει πόλος μεταφοράς τεχνογνωσίας» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων έχει εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, την αγορά τμήματος του Ιστορικού Δημαρχείου, την διαμόρφωση παρκινγκ και την δημιουργία παιδικής χαράς στην πλατεία της Ροδαυγής, καθώς  και την  ανάπλαση της πλατείας του Ι.Ν  Αγίας Θεοδώρας στην πόλη της Άρτας. Ενώ  στις τρέχουσες προσκλήσεις ο Δήμος Αρταίων θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση την διαμόρφωση της  πλατείας στις  Κεραμάτες με δημιουργία παιδικής χαράς, την  διαμόρφωση πλατείας απέναντι από τον Ι.Ν  Άγιο Μάξιμο Γραικό με δημιουργία παιδικής χαράς για ΑμΕΑ και την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων.
Ιδιαίτερη σημασία, είχε φυσικά και η τοποθέτηση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, κ. Ευστάθιου Σταθόπουλου, ο όποιος τόνισε πως  στο Πράσινο Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη 14 Προγράμματα. Το Πράσινο Ταμείο είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουν  οι Δήμοι  στα χέρια τους. «Θέλουμε όλοι οι Δήμοι να καταθέσουν προτάσεις για προγράμματα του Πράσινου Ταμείου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στα θέματα των απαλλοτριώσεων κοινόχρηστων χώρων, ενώ συνέστησε στους Δήμους να στείλουν ξανά τα αιτήματά τους για επαναυποβολές των απαλλοτριώσεων .
Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν πολλοί εκ των παρευρισκομένων εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους μέσω των ερωτήσεων  τους και των τοποθετήσεων τους για τη λειτουργία του φορέα και τον ρόλο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για το περιεχόμενο και την διαδικασία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων .

Παράλληλα στις τοποθετήσεις τους τόσο ο κ. Τσιρογιάννης όσο και ο κ. Καλατζής ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου να υπάρξει η δυνατότητα επιχορήγησης μέσω του Πράσινου Ταμείου (από το περιβαλλοντικό τέλος)  προς τους Περιφερειακούς ΦΟΔΣΑ στις Περιφέρειες των οποίων γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, όπως στην Ήπειρο. Εάν αυτό επιτευχτεί θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των δημοτικών τελών προς τους πολίτες της Ηπείρου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]