Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:"Εχθροί μας δεν είναι οι λαοί "

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!
Στρέφουμε τα πυρά μας στις πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό!

Αποτελεί πρόκληση ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αναδεικνύοντας με τον πιο δραματικό τρόπο τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ και ΝΑΤΟ και της εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτούς.
Την ίδια ώρα πληροφορίες φέρουν την ελληνική κυβέρνηση  στην έκτακτη σύνοδο των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ ότι ως μοναδική προϋπόθεση στο αίτημα της Τουρκίας για ενσωμάτωση των κατεχομένων εδαφών στη Συρία, την τήρηση της συμφωνίας Τουρκιά-ΕΕ για το προσφυγικό. Δηλαδή από τη μία νομιμοποιούν την εισβολή και τον πόλεμο που δημιουργεί χιλιάδες ξεριζωμένους και από την άλλη δημιουργούν φυλακές νησιά εντείνοντας την καταστολή.
Είναι επικίνδυνοι. Είναι αυτοί που δίνουν αέρα στα πανιά της Τουρκικής άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης του Ερντογάν για να χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες κάθε χώρας ως όχημα για να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα για τα δικά τους γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή.
   Είναι υπεύθυνοι για τις εκατόμβες των νεκρών μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά, για την έκθεσή τους σε όλο και πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής, για την ένταση της εκμετάλλευσής τους από τους διάφορους "διακινητές" που κερδοφορούν πάνω στο υστέρημα των δυστυχισμένων ανθρώπων.
   Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ομοθυμία του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών κομμάτων που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, υποστηρίζει μέχρι κεραίας τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη και φυλακή -"κλειστού" ή "ανοιχτού" τύπου- προσφύγων και μεταναστών. H εμπλοκή της Frontex, για τη φύλαξη των συνόρων, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό.
    Με την "ομοψυχία" που προβάλλουν ενισχύουν αντιδραστικά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία που επιδιώκουν να στρέψουν τους Έλληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
   Ο πραγματικός εχθρός των εργατών και των βιοπαλαιστών όλου του κόσμου είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και το μόχθο μας, για να αυγαταίνουν τα πλούτη τους.
    Είναι οι πολιτικές τους, που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που έχουν μετατρέψει τη "γειτονιά" μας σε μια ευρύτερη πυριτιδαποθήκη ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων, που δυναμώνουν τα ρεύματα της προσφυγιάς και ταυτόχρονα τα εγκλωβίζουν φτιάχνοντας "φράγματα" και "φυλακές", για να προστατεύουν το "κοινό σπίτι" της ΕΕ. Είναι αυτοί που με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας ανοιγοκλείνουν τις κάνουλες για την είσοδο ή όχι προσφύγων ως φτωχό, εργατικό δυναμικό.
  Η ενότητα των εργαζομένων χτίζεται στους αγώνες και στην πάλη απέναντι στις κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που βρίσκονται απέναντί τους. 
      Η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να συνοδεύεται με μισανθρωπισμό, με "αυτόκλητους" υπερασπιστές που κάνουν επίδειξη δύναμης πάνω σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους ή με φωνές που μιλούν για εκτοπισμούς των προσφύγων σε ξερονήσια. Τέτοιες αντιδραστικές φωνές πρέπει να μπουν στο περιθώριο, να μη σηκώνουν κεφάλι όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού στις γραμμές του εργαζόμενου λαού. Ο λαός μας ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αλληλεγγύη και πανανθρώπινα ιδανικά, να στοχεύει στους πραγματικούς θύτες και όχι στα θύματα.
Απαιτούμε:
Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]