ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πιτσιλής:Νέες διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες για να σταματήσουν οι ουρές στις τράπεζες

Οι εικόνες συνωστισμού στις τράπεζες προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο προβληματισμό στην κυβέρνηση .
Στη  σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία της εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας παρών ήταν και ο κ Πιτσιλής ο οποίος γνωστοποίησε νέες διευκολύνσεις προς τις ευπαθείς ομάδες και  τους συνταξιούχους στις οποίες προχωρά η ΑΑΔΕ με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού στα τραπεζικά καταστήματα της χώρας .
Συγκεκριμένα ,παρατείνεται η καταβολή φορολογικών οφειλών πολιτών άνω των 70 ετών και με αναπηρία άνω του 80% έως τις 10 Απριλίου,ενώ από χθες , όπως είπε ο κ.Πιτσιλής, είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών.
Οι πολίτες τόσο εκείνοι που  έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους όσο και εκείνοι που δεν έχουν μπει σε ρύθμιση  έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με κάρτα μέσα από το taxisnet.

Αναλυτικά ο κ.Πιτσιλής είπε :
 Για να αποφευχθεί η εικόνα που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 70 ετών και εκείνων που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Από τις 16 Μαρτίου, οι εφορίες όλες της χώρας λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη συμπολιτών μας στις εφορίες.

Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με τις συστημικές τράπεζες ξεχωριστά, έτσι ώστε να δούμε ποιες δράσεις μπορούμε να αναπτύξουμε, για να υποστηρίξουμε τη μείωση της επισκεψιμότητας των συμπολιτών μας, των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ιδίως στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Από την πλευρά μας, προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών μας και στη χρήση της τεχνολογίας. Ήδη από εχθές είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνουμε τη δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet. Δυνατότητα η οποία λειτουργεί ήδη και για τις λοιπές οφειλές, αυτές δηλαδή που δεν είναι σε ρύθμιση.

Από την Κυριακή το βράδυ, προβάλλεται στις οθόνες μας ένα τηλεοπτικό μήνυμα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας έκκληση. Μένουμε σπίτι. Αλλάζουμε συνήθειες. Με τη βοήθεια των νεότερων μελών της οικογένειάς μας, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]