Απλώνει το “δίχτυ” προστασίας αδύναμων πολιτών μέσω των ΟΤΑ ο Υπουργός Εσωτερικών

“Δίχτυ” προστασίας και προς άλλους συμπολίτες μας, που λόγω του κορωνοϊού και τις δυσμενείς συνθήκες στην οικονομία που προκαλεί αυτός, έχουν οδηγηθεί ή και θα οδηγηθούν σε κατάσταση ανάγκης στο εγγύς μέλλον, αλλά και επέκταση των ήδη κοινωνικών υπηρεσιών του ΟΤΑ, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί.
«Εξετάζουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ακόμη περισσότερο αυτό το Πρόγραμμα (σσ Βοήθεια στο Σπίτι), προσκειμένου να διασφαλίσουμε και την τροφοδοσία των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση γιατί η κρίση αυτή αφήνει ήδη ανέργους, επιχειρήσεις αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή κλείνουν γιατί δεν υπάρχει οικονομικό αντικείμενο», με τον Υπουργό Εσωτερικών να προσδιορίζει τον όρο τροφοδοσία απαντώντας στο σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα:

«Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, να επιβιώσουν, να έχουν το φαγητό της ημέρας», για να συμπληρώσει: Εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε είτε μέσω αυτού του Προγράμματος είτε μέσω άλλου Προγράμματος που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Όταν λέω μακροχρόνια αλληλεγγύη το εννοώ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε του ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους και αβοήθητους γιατί αρκετές χιλιάδες περιέρχονται πλέον σ’ αυτήν την κατάσταση».

«Σε λίγες ημέρες θα έχουμε δει τι δυνατότητες έχουμε, τι οικονομικά εργαλεία έχουμε, τι δυνατότητες στήριξης και εθελοντικής δράσης. Θα τα συνδυάσουμε όλα μαζί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ολοκλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]