Ιωάννινα:Πόλη "φάντασμα "..

Με τα εμπορικά καταστήματα σήμερα να κατεβάζουν ρολά στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού ,η πρωτεύουσα της Ηπείρου θυμίζει κυριολεκτικά πόλη φάντασμα..
Οι πολίτες έχοντας αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης στη συντριπτική τους πλειοψηφία μένουν σπίτι τους εκτός από  όσους πηγαίνουν στην εργασία τους .
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η κατάσταση στην Ήπειρο βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Έχουν καταγραφεί μόνο δύο κρούσματα στα Ιωάννινα, ενώ όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί προς έλεγχο από πρόσωπα με τα οποία έχουν έλθει σε επαφή οι δύο ασθενείς μέχρι σήμερα είναι αρνητικά. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και σε αυτή περιλαμβάνονται και τα μέλη του εκδρομικού γκρουπ που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.
Το ένα από τα δύο κρούσματα αφορά ειδικευόμενη γιατρό της Χειρουργικής Κλινικής   του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου .
Η γιατρός βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό σε πολύ καλή κατάσταση .
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Χειρουργική Κλινική το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με “έκθεση” υψηλής επικινδυνότητας με την πάσχουσα
 έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό (“καραντίνα”). Το προσωπικό αυτό, στις 16/3/2020
και  χθες 17/3υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο για τυχόν λοίμωξη από τον ιό COVID -19
και θα επανέλθει στην εργασία μόνο επί αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τις συστάσεις των
αρμοδίων. ενώ από τις 13/3/2020 έως και σήμερα η Κλινική συνεχίζει το έργο της, με το ελάχιστο μη “εκτεθειμένο” ιατρικό προσωπικό, που καταβάλει προσπάθειες στα όρια της σωματικής και πνευματικής αντοχής, επιστρατεύοντας το αίσθημα της αυτοθυσίας , που δεοντολογικά χαρακτηρίζει την πλειονότητα του  υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της Κλινικής,ενώ  ασθενείς “ευπαθών ομάδων” απομονώθηκαν  ανά ένας σε κάθε θάλαμο και οι υπόλοιποι σε
αποστάσεις ασφαλείας. Όλοι οι ασθενείς να φορούν μάσκα προσώπου, ενώ παράλληλα να
απαγορεύθηκε  το επισκεπτήριο.
Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια  για την εφαρμογή των μέτρων
πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού  αναλύθηκαν κατά νοσοκομείο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την νοσηλεία ατόμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για τον προέλεγχο που απαιτείται να γίνεται  ώστε να μην επιβαρύνονται τα Τμήματα Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων.
Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την εξέταση των δειγμάτων που θα αρχίσει να γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τις επόμενες ημέρες,  τα οποία – όπως τονίστηκε-  πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά από τα Νοσοκομεία.
Αναφορά έγινε και στο ενδεχόμενο να απαιτηθεί ενίσχυση  του προσωπικού των Μ.Ε.Θ. και γενικά των νοσοκομείων από άλλες δημόσιες δομές, ως επίσης σε μέσα και αναλώσιμα υλικά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης στην εισαγωγική του τοποθέτηση χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως έκλεισαν τα σύνορα με Αλβανία- Ιταλία  και για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να μένουν σπίτια τους  και  να μην  μεταβαίνουν στα νοσοκομεία με τα πρώτα ελαφρά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζονται, αλλά πρώτα να απευθύνονται  στον προσωπικό τους ιατρό για οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]