ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αυξάνονται οι ασθενείς που επιλέγουν τις ιδιωτικές κλινικές για τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών Φαρμάκων Υψηλού Κόστους

Ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετική την ανταπόκριση των ασθενών στο μέτρο της χορήγησης νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) απευθείας από τις Ιδιωτικές Κλινικές.

Όπως αναφέρει, από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή του μνημονίου μεταξύ ΕΟΠΥΥ – Ιδιωτικών Κλινικών μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου συνολικά 15.004 συνταγές ΦΥΚ έχουν εκτελεστεί από τα δυο φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Μαρούσι και Ρέντη).

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2019 εκτελέστηκαν από Ιδιωτικές Κλινικές 183 συνταγές, τον Οκτώβριο 1.272 συνταγές, τον Νοέμβριο 1.927 συνταγές, τον Δεκέμβριο 3.199 συνταγές, τον Ιανουάριο του 2020 4.158 συνταγές και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου είχαν εκτελεστεί 4.275 συνταγές. Τα στοιχεία αποδεικνύουν την συνεχή αύξηση των ασθενών που επιλέγουν να παίρνουν απευθείας τα φάρμακά τους από τις Ιδιωτικές Κλινικές.

Σύμφωνα με το μνημόνιο οι ασθενείς αποφεύγουν την ταλαιπωρία με μια απλή υπεύθυνη δήλωση προς υπάλληλο της Ιδιωτικής Κλινικής που μπορεί να εκτελεί τη συνταγή του.

Την ίδια στιγμή ΕΟΠΥΥ και Ιδιωτικές Κλινικές συζητούν για την περεταίρω διευκόλυνση των ασθενών με απώτερο στόχο, την συνεχή βελτίωση των παροχών του ΕΟΠΥΥ καθώς και την σωστή και ασφαλή χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]