Ιωάννινα:Προληπτικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου

Προληπτικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου

Προληπτικές απολυμάνσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο τη «θωράκισή» τους απέναντι στον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές.
Τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, λαμβάνουν από την πρώτη στιγμή όλα τα  απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Εξειδικευμένα συνεργεία βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Καπλάνειο και στο συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διευθυντών των σχολείων και προέβησαν σε απολύμανση αιθουσών, διαδρόμων, γραφείων και χώρων συναθροίσεων των μαθητών.
Είχε προηγηθεί εκτενής καθαρισμός όλων των χώρων από τις σχολικές καθαρίστριες, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Βασίλης Τσαμπαλάς επεσήμανε ότι οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται προληπτικά, και εάν χρειαστεί θα επαναληφθούν, ώστε όταν οι μαθητές επιστρέψουν να είναι απόλυτα ασφαλείς.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων για όλα τα μέτρα καθαριότητας που πρέπει να πάρουν όπως και για τον προγραμματισμό απολυμάνσεων. Σκοπός οι μονάδες να διατηρηθούν καθαρές και να είναι πανέτοιμες όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.
Καθαρίζεται εκ νέου το Καπλάνειο
Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καθαρίζεται το Καπλάνειο, μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, που φιλοξενεί σχολικές μονάδες, απαλλάσσεται από γκράφιτι και χρωματισμούς.
Η παρέμβαση, καθώς το κτίριο είναι πέτρινο είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί ειδικές τεχνικές για την ολοκλήρωσή της.
Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν το σχολικό συγκρότημα αποφεύγοντας νέους βανδαλισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]