ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θ.Μπέγκας:Χυδαία προσωπική επίθεση από τη Δημοτική Αρχή

Μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Με μια χυδαία προσωπική επίθεση η Δημοτική Αρχή του δήμου Ιωαννιτών με εγκαλεί με την ιδιότητά μου ως αντιπρόεδρος του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, επειδή επιλέγω την τήρηση της νομιμότητας.
Η κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής που επικαλείται είναι νόμος του κράτους που δεν έχει αναθεωρηθεί μέχρι σήμερα και ισχύει ως έχει, ενώ σε καμία περίπτωση ο νομοθέτης δεν παραπλανήθηκε, διότι, στο χρόνο που συντάχτηκε, στη χώρα λειτουργούσαν περιφερειακοί φορείς διαχείρισης απορριμμάτων.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής αν έχετε επίσημη διαφορετική ερμηνεία και δυνατότητα εφαρμογής της ΚΥΑ, παρακαλώ να τη δημοσιοποιήσετε στους πολίτες των Ιωαννίνων.
Αν από την άλλη, επιθυμείτε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα και μπορούμε να το διεκδικήσουμε από κοινού.
Στη ζωή μου και ειδικά στην πολιτική μου διαδρομή, έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες για δύσκολες αποφάσεις που καλούμαι να λάβω με τον εκάστοτε θεσμικό μου ρόλο.
Ο περιφερειακός σχεδιασμός στον οποίο συμφωνήσαμε όλοι οι δήμοι της Ηπείρου στο χρόνο που ελήφθη η πολιτική απόφαση είναι αυτός που διασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις για τις επενδύσεις που έγιναν και που ακολουθούν σε όλη την Ήπειρο και οι οποίες καθιστούν την Περιφέρειά μας πρωτοπόρα στη σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Κλείνοντας, λυπάμαι πραγματικά γιατί η Δημοτική Αρχή δεν βρήκε να αφιερώσει ούτε μισή λέξη στην ανακοίνωσή της για την προστασία του περιβάλλοντος που είναι και το βασικό ζητούμενο, επιλέγοντας για μια ακόμα φορά τον λαϊκισμό.
Άλλωστε, η οικονομική επιβάρυνση για την οποία μιλά δε βασίζεται σε καμία σοβαρή ανάλυση και χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο εντυπωσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]