Κορονοϊός: Εν αναμονή των ανακοινώσεων για νέα μέτρα

Ειδικότερα, από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που θα ξεκινήσει το μεσημέρι θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κορονοϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κοροναϊού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα όλων των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης. Για το θέμα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και στο Eurogroup που θα γίνει στις 16 Μαρτίου.
Στη χώρα μας, 21 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, με το σύνολο των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 66.

Από αυτούς, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στην Αττική και ένας στην Εύβοια.

Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται ένας από τους ασθενείς στο νοσοκομείο Πατρών, άλλοι 22 είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ 43 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Πηγή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]