Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Η κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια ώρα που δίνει το «πράσινο φως» στην εργοδοτική αυθαιρεσία, προσπαθεί να εμφανιστεί ως «προστάτης» των εργατικών δικαιωμάτων, ανακοινώνοντας μέτρα που είναι «σταγόνα στον ωκεανό».
Η ομολογία ενοχής του Υπουργού Εργασίας για τις 41.000 απολύσεις από τις αρχές Μάρτη είναι υποκριτική, αφού η εργοδοσία έχει το «ελεύθερο» της κυβέρνησης να εντείνει την επίθεση. Τα 800 ευρώ του έκτακτου επιδόματος, δεν είναι δώρο της κυβέρνησης, είναι δικά μας λεφτά, από τη δική μας φορολογία προέκυψαν.
Πώς προστατεύονται οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας, οι εργολαβικοί, όσοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεν θεωρούνται καν απολυμένοι όταν λήγει η σύμβασή τους; Πώς «εγγυάται» την καταβολή του δώρου Πάσχα η κυβέρνηση, όταν η ίδια τη μεταθέτει χρονικά;
Οι απολύσεις, η χειροτέρευση των όρων δουλειάς, η εντατικοποίηση, η εκ περιτροπής  εργασία, οι μειώσεις μισθών, οι άδειες άνευ αποδοχών, κάθε αντεργατικό μέτρο που ετοιμάζεται να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων η εργοδοσία αξιοποιώντας την πανδημία, όχι μόνο δεν εμποδίζονται, αλλά τροφοδοτούνται από το «ευχολόγιο» των κυβερνητικών εξαγγελιών και το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Απαιτούμε να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων:
Ακύρωση αναδρομικά όλων των απολύσεων από 25 Φλεβάρη.
Καμία αρνητική μεταβολή στο προσωπικό των επιχειρήσεων για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. Αυστηροποίηση των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας.
Να καταβληθεί κανονικά στην ώρα του το Δώρο του Πάσχα.
Έκτακτο επίδομα για όλους τους μη επιδοτούμενους ανέργους.
Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας! Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας.
Τηλέφωνο Καταγγελιών Εργατικού Κέντρου: 26510 32513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]