Κώστας Μπάρκας: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Περιοχή του Δήμου Πάργας

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τον πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές του Δήμου Πάργας. Παράλληλα, ζητείται να κηρυχθεί η περιοχή του Φαναρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως άλλωστε ζητά με σχετικό αίτημά του προς τους αρμόδιους φορείς και ο Δήμος Πάργας.     
Ειδικότερα, στην Ερώτηση καταγράφεται η παρούσα κατάσταση όσον αφορά τις ζημιές, που έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί και τις επιπτώσεις που έχουν στη καθημερινότητα των πολιτών. Επίσης, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μπάρκας σημειώνεται ότι η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται, άρα μπορεί να παρατηρηθούν επιπλέον προβλήματα σε δημόσιες υποδομές και σε περιουσίες των πολιτών, δεδομένου ότι η σεισμική δραστηριότητα, αν και χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική από τους επιστήμονες, εξακολουθεί να υφίσταται και να προκαλέσει προβλήματα σε ήδη βεβαρημένους δομημένους χώρους και υποδομές. Για τον λόγο αυτό ζητείται άλλωστε και χρονοδιάγραμμα εκτεταμένου ελέγχου στατικότητας σε δημόσια κτήρια και ειδικά σε σχολεία, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ομαλή πρόσβασή τους σε πολίτες.
Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν και οι αρμόδιοι Τομεάρχες, Ραγκούσης Γιάννης, Σπίρτζης Χρήστος και Βαρεμένος Γιώργος :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]