ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διάγγελμα πρωθυπουργού: Από αύριο απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης

  Έδωσα εντολή να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε από Δευτέρα 23/3 να ισχύσει η απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης πολιτών σε όλη την επικράτεια. Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας Δημοκρατικής Πολιτείας που όμως πρέπει να γίνει εγκαίρως.

Από αύριο το πρωί στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους ,όσοι χρειάζονται τρόφιμα και φάρμακα ,όσοι επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα ,όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους .
Επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.
Όποιος κυκλοφορεί θα πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ο λόγος της μετακίνησής του θα πρέπει να βεβαιώνεται είτε με έγγραφο του εργοδότη του αν πρόκειται για μισθωτό είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου .
Εχει ήδη υπάρξει μέριμνα  η βεβάιωση να μπορεί να λαμβάνεται  είτε  μέσω διαδικτύου  είτε με sms ή ακόμα και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.
Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ η Δημοτική Αστυνομία ,το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση .Από τους παραπάνω  περιορισμούς  εξαιρούνται προφανώς μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής ,κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών υγείας ,Πολιτικής Προστασίας ,των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]