Αντικαπνιστικός:Κόψαμε το τσιγάρο ...και στα μπουζούκια!

Συνολικά πρόστιμα ύψους 58.300 ευρώ επέβαλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμουπου σε έκανε, σε συνεργασία με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, σε 311 καταστήματα στη χώρα από τις 2 έως τις 15 Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΔ, τα αποτελέσματα «παραμένουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι καταγράφονται υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις, γεγονός που αντανακλά την αποδοχή των μέτρων και συνάμα την ωριμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης της ελληνικής κοινωνίας».
Συγκεκριμένα, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων, ενώ από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ελέγχων που διεξήχθησαν στο Καστέλι Χανίων (10 Φεβρουαρίου) και στη Θεσσαλονίκη (15 Φεβρουαρίου), όπου σε συνολικά 36 καταστήματα δεν καταγράφηκε καμία παράβαση. Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου) σε πέντε νυχτερινά κέντρα και μεγάλες πίστες, καπνίζοντες βρέθηκαν μόνο σε μία περίπτωση.
Η ΕΑΔ με αφορμή περίπτωση καταγραφής κλειστού χώρου με την ένδειξη «χώρος καπνιστών» αλλά και ισχυρισμούς ιδιοκτήτη ότι η βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης «λέσχης καπνού», συμβουλεύει για ακόμη μία φορά τους καταστηματάρχες να μην υιοθετούν παράνομες πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς το μοναδικό που επιτυγχάνουν είναι να προκαλείται σύγχυση και τελικά να τους επιβάλλονται πρόστιμα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΑΔ για τα αποτελέσματα των ελέγχων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]