ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Β.Ήπειρος:Επανειλημμένες διαρρήξεις και ληστείες σε χωριά του Δήμου Φοινικαίων

-Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Κίτσος επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σάντερ Λεσαϊ-
Οι περιπτώσεις ληστειών με διαρρήξεις των σπιτιών στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο Δήμο Φοινικαίων έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Οι δράστες, εκτός από την αρπαγή  χρημάτων και    αντικειμένων , απειλούν με όπλα τα θύματα κυρίως τρίτης ηλικίας.
Ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου  στο χωριό Φοινίκη, τρεις οπλισμένοι μασκοφόροι εισήλθαν στο σπίτι της Α. Τ, της οποίας της είχε έρθει ο εγγονός της Α.Ζ. από την Ελλάδα, και, απειλώντας τους  απέσπασαν 3600 ευρώ. Πριν μερικές ημέρες στο χωριό Κρανιά οι διαρρήκτες σχεδόν άδειασαν τα σπίτια των Θ. Κ, Η. Σ και Β. Κ. Ο τελευταίος ήταν μόνος στο σπίτι και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον αποκοίμισαν με σπρέι και οι δράστες ενήργησαν ανενόχλητοι. Όταν ο υπερήλικας ξύπνησε του είχαν πάρει την τηλεόραση, όλα τα εργαλεία δουλειάς, το τσίπουρο, το ελαιόλαδο και  λεφτά που υπήρχαν στο σπίτι .
Τέτοιες ληστείες  καθώς και απόπειρες έχουν γίνει και σε άλλα χωριά του Δήμου όπως στο χωριό Βαγγαλιάτες όπου διέρρηξαν  και  προχώρησαν και εκεί  σε κλοπές σε οικίες  .
Όπως σημειώνει ο Δήμος Φοινικαίων  οι δράστες πήραν   από σπίτι εννιακόσιες χιλιάδες λεκ  ενώ   οι διαρρήκτες "χτύπησαν  "και στη Λιβαδειά  κλέβοντας τηλέφωνα, χρήματα και εργαλεία δουλειάς.
 Ο Δήμος μετά τα γεγονότα   καλεί τις αστυνομικές αρχές να αναζητήσουν στοιχεία και μαρτυρίες, καθώς μέχρι στιγμής δεν αποκαλύφθηκε κανένας από τους δράστες που δρουν  ανενόχλητοι στην περιοχή.
Ενοχλημένος απ’ αυτή την δυσχερή κατάσταση ο Δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος επικοινώνησε ηλεκτρονικά με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Σάντερ Λέσαϊ και του ζήτησε συνάντηση στο Δήμο Φοινικαίων για το θέμα της ασφάλειας, η οποία, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού αναμένεται τις   επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]