ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τζούφη προς Κικίλια για τις μεθοδεύσεις στην πρόσληψη γιατρών στο «Γ. Χατζηκώστα»




Εξηγήσεις ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με την αδικαιολόγητη αλλαγή της προκήρυξης για θέσεις μόνιμων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», αγνοώντας τις ανάγκες του νοσοκομείου και τις προτάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την προκήρυξη 940 μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των νοσοκομείων και τις  αιτιολογημένες προτάσεις των ΥΠΕ ανά τη χώρα. Ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εκλογών του Ιουλίου. Στη συνέχεια, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε την επαναπροκήρυξη, αλλάζοντας όμως τις δηλωμένες θέσεις ιατρών του «Γ. Χατζηκώστα», χωρίς ενημέρωση και συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.

Συμπληρωματικά, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τις δύο προκηρύξεις και επισημαίνει τις διαφοροποιήσεις από την αρχική πρόταση του νοσοκομείου:
Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον υπουργό Υγείας να αιτιολογήσει τους λόγους της απόφασής του και υπογραμμίζει πως η νέα προκήρυξη εναντιώνεται στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.


Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

- προς τον κ. υπουργό Υγείας
Θέμα: Αλλαγή προκηρυσσόμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Με απόφαση της απελθούσας κυβέρνησης, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη 9. Η προκήρυξη εκδόθηκε στις 17 Μαΐου 2019 αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών του Ιουλίου. Η  εν λόγω προκήρυξη έλαβε υπόψη τις αιτιολογημένες προτάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ.

Ωστόσο μετά τις εθνικές εκλογές, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε την επαναπροκήρυξη των θέσεων, αγνοώντας την προτεραιοποίηση των αναγκών του «Γ. Χατζηκώστα» και των προτάσεων της ΥΠΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
οι θέσεις που είχαν αρχικά προκηρυχθεί για το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» συνέπιπταν με τις ανάγκες και την προτεραιοποίηση της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ,
ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
για ποιο λόγο αποφασίστηκε να προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες θέσεις ειδικευμένων ιατρών, διαφοροποιημένες από την αρχική πρόταση του  Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ. Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προκηρυχθούν εκ νέου οι θέσεις ειδικευμένων ιατρών που έχει ανάγκη το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»;

Οι ερωτώσα βουλευτής

Τζούφη Μερόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]