Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων:Ο αυταρχικός κατήφορος της Δημ.Αρχής ...

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
(Για το Δημοτικό
Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών της 19-2-2020 )
Σε σχέση με τις ακυρώσεις των διαγωνισμών και μακριά από μικροπολιτικά σχόλια, η όλη στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Τα χρήματα που δεν δαπανούνται για Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) κάθε φορά που ακυρώνονται οι διαγωνισμοί, παρακρατούνται από τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή από τα λαϊκά στρώματα ο Δήμος εισπράττει κανονικά, αλλά με διάφορα προσχήματα (αλλαγή νομοθεσίας, καθυστερήσεις, ακυρώσεις διαγωνισμών) από την αρχή της θητείας, δεν έχει δώσει δεκάρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Σημειώνουμε εδώ ότι η χορήγηση ΜΑΠ στους εργαζόμενους δεν σχετίζεται μόνο με την υγεία των ίδιων των εργαζομένων αλλά και με την υγιεινή και ασφάλεια των χώρων που καθαρίζουν και αφορούν το σύνολο των Γιαννιωτών. Κατά την άποψή μας, η δημοτική αρχή δεν είναι ανίκανη. Πολλώ δε μάλλον που μόνο όταν της έγινε δημόσια κριτική για τις ακυρώσεις των διαγωνισμών στην οικονομική επιτροπή, τότε μόνο έκρινε σκόπιμο, να αναζητήσει ευθύνες. Οι ενέργειές της σχετίζονται με την πολιτική που υλοποιεί. Προφανώς και απορρίπτουμε τους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου για το θέμα, οι οποίοι δεν τιμούν ούτε τον ίδιο ούτε τις συμπράττουσες παρατάξεις.
Σε σχέση με τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ:
Που να μην ήταν και προσκεκλημένος ο Σύλλογος στη συνεδρίαση…
Πρόκειται για μαύρη σελίδα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, η άρνηση της δημοτικής αρχής να δοθεί ο λόγος στους εργαζόμενους. Η στάση αυτή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Λαϊκής Συσπείρωσης, της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και της «ΑΡΠΙ», είναι επικίνδυνη. Αυτός ο  αυταρχισμός είναι σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση της ΝΔ, που καταγγέλλει του απεργούς γιατί εχθρεύεται το εργατικό λαϊκό κίνημα και με νέο σχέδιο νόμου που διέρρευσε, για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» στοχεύει στον ασφυκτικό περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων που κατοχυρώνεται ακόμα και σε όλα τα αστικά Συντάγματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθεί να στραγγαλίσει τις διαδηλώσεις και η δημοτική αρχή στα Γιάννενα, ξεκίνησε ήδη να μη δίνει το λόγο στους εργαζόμενους. Δεν μας εκπλήσσει. Η μεγαλύτερη επίθεση σε δικαιώματα πάει πάντα χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής για να προλάβει  την αργά ή γρήγορα οργάνωση της πάλης του λαού για την αντεπίθεση του που είναι και το μόνο που τους πονάει.
Νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο σπατάλησε πάνω από μία ώρα για να συζητήσει το…μείζον ζήτημα της ανάθεσης σε σύμβουλο της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, λες και η πλειοψηφία των Γιαννιωτών το θεωρεί πρώτιστη λαϊκή ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί!  Αλλά τι άλλο να περιμένει κανείς  από μια δημοτική αρχή που δεν έχει ιδέα πώς ζει η πλειοψηφία των Γιαννιωτών και ασχολείται μόνο με την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Για το Συμβούλιο Προσφύγων:
Καλέσαμε τη Δημοτική Αρχή για πολλοστή φορά να προχωρήσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Προσφύγων και Μεταναστών που συνέστησε, αλλά αρνείται να τη συνεδριάσει.
Στα θέματα της ημερήσιας
Στον εσωτερικό κανονισμό του Δημ. Ραδιοφώνου
Πρόκειται για ένα από τους πιο αντιδραστικούς, οπισθοδρομικούς και επικίνδυνους που έχουν συνταχθεί. Ακόμη και αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και υποχρέωση των δημοσιογράφων να δρουν ανεξάρτητα από την εκάστοτε εξουσία, με  μοναδικό σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση το καταργεί αφού επί λέξει αναφέρει «δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους κάθε ανυπακοή προς τους υπεύθυνους, άρνηση  παράλειψη εκτέλεσης αρμοδίως ανατεθειμένης εργασίας και γενικά κάθε ενέργεια που μπορεί να  βλάψει ή να διαταράξει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης».
Εισάγει την αντικειμενική ευθύνη όλων των εργαζομένων για  κάθε ζημία, ευθύνη που μέχρι σήμερα έχει μόνο το κράτος. Εισάγει όρους για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Αναθέτει τα καθήκοντα του καθαρισμού στους λοιπούς εργαζόμενους, καταργεί την ειδικότητα του καθαριστή. Νομιμοποιεί τη μετακίνηση εργαζόμενου από ένα τμήμα σε άλλο, δηλαδή πρακτικά την αλλαγή ειδικότητας κατά το δοκούν. Εισάγει την λύση της σύμβασης εργασίας με υπαιτιότητα του εργαζομένου και στην πράξη δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να ζητήσει και αποζημίωση σε απολυμένο! Αναγνωρίζει την ανάγκη για μερική και εποχιακή απασχόληση. Εισάγει το σύστημα αξιολόγησης και το πειθαρχικό δίκαιο μέχρι και στους δημοσιογράφους.
Χωρίς καμία αυταπάτη για τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας και την κατοχύρωση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων ενδεικτικά μόνο αναφέραμε ότι καταπατώνται: η δημοσιογραφική ελευθερία, η ελευθερία της πληροφόρησης, οι συνταγματικές 5 εγγυήσεις της ραδιοτηλεόρασης. Παραβιάζεται ακόμα το Διεθνές σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ΟΗΕ, και μια σειρά ακόμα διεθνών και εθνικών συμφωνιών που κατοχυρώνουν το σεβασμό της ελευθερίας των Μ.Μ.Ε. και της πολυφωνίας τους.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τέτοιες αποκαλύψεις ενόχλησαν, σε τέτοιο βαθμό που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από κοινού με την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου διέκοπταν ασταμάτητα την τοποθέτηση της επικεφαλής, ώστε στην πράξη να της αφαιρούν το λόγο. Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε τη διαδικασία και αποχώρησε.
Αποκορύφωμα του πως καταλαβαίνει τις λαϊκές ανάγκες η δημοτική αρχή είναι το αποκριάτικο πάρτι του ΔΗΠΕΘΕ την Κυριακή 23/2 με τιμή εισόδου μόλις 30 ευρώ. Και θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς την ιστορική, στην αφέλειά της - φράση της Μαρίας Αντουανέτας - καλά γιατί αυτοί ζητάνε ψωμί; Δεν έχουν παντεσπάνι;
Καλούμε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να μην τηρούν άλλη στάση αναμονής ούτε ανοχής σε αυτή την πολιτική. Απάντηση στην επίθεση είναι η οργάνωση της πάλης στο χώρο δουλειάς και στη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]