ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Δήλωση της καθηγήτριας για το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της πόλης και τις κατεγγελίες της ΟΙΕΛΕ

ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς επανόρθωση της ωμής και απροκάλυπτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τρίτη 28.1.2020 στο χώρο των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ», στην προσπάθεια ενημέρωσης συναδέλφων, ενόψει των εκλογών της 2ας.2.2020, οφείλω να παραθέσω δημοσία τα πραγματικά περιστατικά, ώστε να μη καταλείπονται «σκιές» και γύρω από το πρόσωπο μου.
Τυγχάνω εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο σχολείο των εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ» και κατά το χρόνο που έλαβε χώρα το επεισόδιο ήμουν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ιωαννίνων και πλέον μετά τις διενεργηθείσες εκλογές εξελέγην πρόεδρος του ιδίου ως άνω οργάνου. Εν προκειμένω τελώντας σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, έως το Σεπτέμβριο του 2020, λόγω εκπόνησης μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, μετέβην στο εν λόγω εκπαιδευτήριο, προκειμένου και σύμφωνα με τον Ν. 1264/82 να προχωρήσω σε ενημέρωση των συναδέλφων αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές του σωματείου. Η ενημέρωση αυτή εξαντλείται σε ανάρτηση σε εμφανές σημείο ανακοίνωσης για την ακριβή ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής των εκλογών και όχι - ως ψευδώς διατείνεται  το «σχολείο» - [εκπροσωπούμενο άραγε από ποιόν διότι στην από 5.2.2020 επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης, δεν υπάρχει ούτε υπογραφή, αλλά ούτε και ονοματεπώνυμο συντάκτη, Διευθύνοντος Συμβούλου ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου ήθελε αναλάβει την ευθύνη σύνταξης της συγκεκριμένης επιστολής] – προκειμένου να συναντήσω καθηγητές του Σχολείου, ώστε να αναλωθώ σε δήθεν σε «προεκλογικό» αγώνα ενόψει της υποψηφιότητας μου.  Άλλωστε με πολύ προγενέστερη ημερομηνία είχα αποστείλει emails σε αρκετούς συναδέλφους μου, προκειμένου να τους ενημερώσω ενόψει της επικείμενης υποψηφιότητας μου.
Προς άρση κάθε αμφιβολίας και αποδόμηση των προσχηματικών ασαφειών που εσκεμμένα «γεννά» η ανακοίνωση του «ΓΕΝΕΣΙΣ», ουδόλως σχετίζεται η επίσκεψη μου στο Σχολείο με θέματα της εκπαιδευτικής μου άδειας, η οποία ούτως ή άλλως λαμβάνεται από την αντίστοιχη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ούτε κάποιο έγγραφο είναι απαραίτητο να εκδοθεί από το Σχολείο! Η επίσκεψη μου αφορούσε αποκλειστικά την ενημέρωση των συναδέλφων για τις επικείμενες εκλογές της 2ας.2.2020
Με την έλευση και είσοδο μου στο χώρο του σχολείου κλήθηκα και μετέβην στο γραφείο του Διευθυντή Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ» κ. Γ. Σιούλα, όπου και παρέμεινα επί περίπου ¾ της ώρας, συζητώντας για διάφορα θέματα, εξερχόμενη δε από το γραφείο ώστε να προχωρήσω στην ανάρτηση των ενημερωτικών εντύπων-όταν μάλιστα είχε χτυπήσει διάλειμμα-, ο διευθυντής της επιχείρησης των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, όλως απρόκλητα αφενός μεν με απείλησε με μελλοντικά δεινά, κουνώντας μάλιστα μπροστά μου το δάχτυλο, αφετέρου δε επιτέθηκε λεκτικά σε βάρος μου, ενώπιον τρίτων προσώπων με εκφράσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιάγουν τιμή, αλλά τουναντίον καταδεικνύουν και το ήθος των «δασκάλων», στους οποίους οι γονείς εναποθέτουν την πρόοδο, μόρφωση και προπάντων τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Και ωσάν να μην έφταναν αυτά προχώρησε και σε βιαιοπραγία σε βάρος μου, πραγματικά περιστατικά τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί αρμοδίως και προσηκόντως, αυθημερόν, και για τα οποία επίκειται να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Συνεπώς τυγχάνουν παντελώς έωλα, ψευδή τα επιχειρήματα περί δήθεν εκ μέρους μου πρόκλησης προβλήματος «…….στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος στην επικοινωνία τους με τους μαθητές……»
και δήθεν παρακώλυσης εκ μέρους μου της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου, διότι ουδεμία λεκτική επαφή είχα με κάποιον συνάδελφο!!!! Εάν μάλιστα πιστεύει η διεύθυνση του  εκπαιδευτηρίου, ότι εγώ μέσα σε πέντε περίπου λεπτά του διαλείμματος κατάφερα δήθεν να αποδιοργανώσω την εύρυθμη λειτουργία αυτού και μάλιστα εν ώρα διαλείμματος, τότε καλά θα κάνει τέτοιους «αποτελεσματικούς» εκπαιδευτικούς να τους αξιοποιεί καταλλήλως, αφετέρου δε είναι δηλωτικό της λειτουργίας του Σχολείου.
Επειδή εν προκειμένω τόσο ποινικά όσο και πειθαρχικά έχουν κινηθεί διαδικασίες, σε βάρος των υπευθύνων τόσο για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα την Τρίτη 28.1.2020, όσο και για λοιπές εργατικού δικαίου «λεπτομέρειες» και εκκρεμότητες της επιχείρησης, ως αυτές ήδη καταγγέλθηκαν αρμοδίως από την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Επειδή για τις όποιες διαφορές το λόγο πλέον έχουν τα αρμόδια δικαστήρια.
Επειδή πρωτίστως ως εκπαιδευτικός, μητέρα τριών παιδιών και δευτερευόντως ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ιωαννίνων δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ανέχεται τέτοιου είδους εκφοβιστικές και αξιόποινες συμπεριφορές, οι οποίες μάλιστα έλαβαν χώρα όλως απρόκλητα και εντός χώρου εκπαίδευσης.
Επειδή αρνούμαι ως παντελώς προσχηματικά, ψευδή και χαλκευμένα, τα όσα η ανακοίνωση του εκπαιδευτηρίου ΓΕΝΕΣΙΣ αναφέρει, στην απρόσφορη και ατελέσφορη προσπάθεια απόσεισης των βαρύτατων ευθυνών που αναλογούν στο εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Επιφυλάσσομαι δε, σε περίπτωση κατά την οποία το εκπαιδευτήριο συνεχίζει να επιρρίπτει «λάσπη» στο πρόσωπο μου, να κλιμακώσω την παροχή έννομης προστασίας, εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο που μου παρέχεται, έχοντας ακράδαντη την πεποίθηση ότι η αλήθεια θα λάμψει.
Άλλωστε μιας και το εκπαιδευτήριο φέρει τον «βιβλικό» τίτλο «ΓΕΝΕΣΙΣ»: «Γεννηθήτω φώς καί εγέννετο φώς».

Έλενα Τσιούρη
Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Σ.Ι.Ε.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]