LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Οι σχολικές καθαρίστριες απαιτούν τα αυτονόητα..

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σε μία χρονική περίοδο που η
γρίπη και οι ιώσεις θερίζουν τα σχολεία μας, οι σχολικές καθαρίστριες για άλλη μια φορά καλούμαστε να αναλάβουμε ακόμα μεγαλύτερο βάρος για τη φροντίδα και την υγιεινή των σχολικών μονάδων, δουλεύοντας ακούραστα, ακόμη κι αν οι ίδιες είμαστε άρρωστες (οι συμβάσεις εργασίας μας χαρακτηρίζουν «εργολάβους» και δεν δικαιούμαστε ούτε πυρετό να ανεβάσουμε, ούτε να λείψουμε με αναρρωτική άδεια) 
Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται σε κάθε σχολική μονάδα, οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που ζούμε στα σχολεία.
Οι σχολικές καθαρίστριες- εργολάβοι, όπως μας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και οι δήμοι, με ωράριο που ξεκινάει μετά τη λήξη των μαθημάτων, καλούμαστε να εκτελούμε το ακατόρθωτο, καθαρίζοντας δεκάδες τετραγωνικά μέτρα χωρίς αντίκρισμα.
Καλούμαστε να καθαρίζουμε χωρίς μέσα ατομικής προστασίας
Η εν λόγω εγκύκλιος του Υπουργείου κάνει ξεκάθαρα λόγο για μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές εργασίας, καθαριστικά κατάλληλα) που πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας. Ο Δήμος Ιωαννιτών όμως, δεν μας χορηγεί ούτε μάσκες, ούτε τον απαραίτητο ρουχισμό και εξοπλισμό. Σταμάτησε ακόμη και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούμαστε για την πενθήμερη εργασία μας. Ούτε καν μας κάλεσε να μας ενημερώσει για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο. 
Καμία καθαρίστρια δεν έχει κληθεί ποτέ από το Γιατρό Εργασίας, ώστε να ενημερωθούμε για τους εμβολιασμούς που πρέπει να κάνουμε, για τρόπους με τους οποίους να αποφεύγουμε, όχι μόνο τώρα, αλλά όλο το χρόνο τα δεκάδες μικρόβια με τα οποία ερχόμαστε ούτως ή άλλως σε επαφή καθημερινά.
Το επόμενο διάστημα με το ασφαλιστικό που ψηφίζει η κυβέρνηση, η κατάστασή μας θα γίνει ακόμα χειρότερη. Με μισά ένσημα, μισό μισθό και μισή ζωή θα καταλήξουμε και με μισή σύνταξη, όσες δεν πεθάνουμε με μια σκούπα στα χέρια. Οι συμβασιούχες εργαζόμενες  δεν θα καταφέρουμε ποτέ να συμπληρώσουμε τα όρια που βάζουν για 30 ή 40 χρόνια εργασίας με ασφάλιση (9000 ένσημα)
Οι σχολικές καθαρίστριες απαιτούμε τα αυτονόητα!
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΡΑ:
μόνιμο προσωπικό με δύο βάρδιες καθαριστριών, με πρωινή και απογευματινή ζώνη και σταθερό ωράριο εργασίας.
χορήγηση ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας) σε όλες τις καθαρίστριες του δήμου μας.
εκπαίδευση-ενημέρωση για θέματα καθαριότητας, υγιεινής, προστασίας δημόσιας υγείας από τον γιατρό εργασίας του δήμου.
αναρρωτικές άδειες και αδείας μητρότητας για τις συμβασιούχες καθαρίστριες όπως δικαιούνται οι μόνιμες συνάδελφοί μας.
Ένταξη όλων των συμβασιούχων καθαριστριών στα ΒΑΕ 
Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια, και υποχρεωτική, Υγεία –Πρόνοια δημόσια και δωρεάν. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες. 5 Χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ
Στεκόμαστε δίπλα, δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλάι των εκπαιδευτικών εκείνων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας.
Συμμετέχουμε στην απεργία των σχολικών καθαριστριών την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φλεβάρη. Οργανώνουμε την απεργία για το ασφαλιστικό στις 18 Φλεβάρη 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]