ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προ ημερησίας, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και την ΠΕΔ Ηπείρου, το αυξημένο κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επισήμανε ότι έγκαιρα,  με ολοκληρωμένη τοποθέτηση των κομμουνιστών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, το ΚΚΕ προειδοποίησε για τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά που έρχονται σε όλους τους δήμους εξαιτίας των τιμών που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε Περιφέρεια Ηπείρου και ΤΕΡΝΑ φυσικά πάντα με την έγκριση της κυβέρνησης. Σημείωσε επίσης την προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, με στόχο να έρθει σαν ώριμο φρούτο η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. «Υπάρχουν τρόποι να λυθούν κάποια προβλήματα όπως η αποκομιδή στις απομακρυσμένες κοινότητες, αλλά οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής τα διογκώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ζήτησε απαντήσεις για το κλείσιμο των σχολείων που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή και ανεξάρτητα από την αναγκαιότητα, έφερε σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες. «Ζητήσαμε από το Δήμο να λάβει μέτρα που αφορούσαν στις δικές του αρμοδιότητες. Τέτοιες αρμοδιότητες είναι ο τρόπος και η επάρκεια του προσωπικού που καθαρίζει τις σχολικές αίθουσες, είναι το στοίβαγμα των νηπίων στα νηπιαγωγεία εδώ και δύο χρόνια, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν έχει όλο το προσωπικό που ασχολείται με την καθαριότητα όλων των δημοτικών κτιρίων (όχι μόνο σχολείων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών). «Ζητήσαμε και θα εξακολουθούμε να ζητάμε-γιατί το πρόβλημα δεν θα σταματήσει-  ο Δήμος να πάρει μέτρα ΠΡΟΛΗΨΗΣ πριν αναγκαστούμε να κλείσουμε ξανά σχολικές μονάδες».
Τέλος έθεσε το θέμα της δημιουργίας κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων. Επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων είναι οι περιοχές με αυξημένο αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα όπως η δική μας, περιοχές που υπάρχει ανάγκη για πολλά φτηνά εργατικά χέρια. Κατήγγειλε ότι και στην περιοχή μας, υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν σε μεγάλες μονάδες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δέχονται να δουλεύουν με τσακισμένα μεροκάματα. Οι διαδικασίες ασύλου καθυστερούν και κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται ώστε να επιταχυνθούν. Ενώ όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η κατάσταση θα αξιοποιηθεί για να οξυνθούν εκ νέου ρατσιστικά αντανακλαστικά. Κάλεσε το Δήμο Ιωαννιτών να υιοθετήσει το ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου και να στηρίξει τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, πρόσβαση σε υγεία, παιδεία. 
Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων από την πλευρά της, επέλεξε να μην απαντήσει επί της ουσίας σε κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα. Δεν ανέφερε κανένα μέτρο πρόληψης για τη γρίπη, καμία ενέργεια ή πρωτοβουλία για τη μείωση του κόστους της διαχείρισης απορριμμάτων  και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, δεν δέχτηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα της ΠΕΔ για τα κέντρα φιλοξενίας. Η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολο της, για ακόμα μια φορά, αναλώθηκε σε «κοκορομαχίες»  δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων οι οποίες στο τέλος ψήφισαν ομόφωνα την κυβερνητική γραμμή στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας, όπως την εκφράζει η Δημοτική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]