Κορονοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση για τα μέτρα προστασίας στην Ελλάδα

Μέτρα προστασίας για να θωρακιστεί η χώρα μας από τον κοροναϊό που έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη με τουλάχιστον 20 κρούσματα και παράλληλα σαρώνει την Κίνα παίρνουν οι υγειονομικές Αρχές. Οι ειδικοί εμφανίζονται για την ώρα ψύχραιμοι αλλά όπως επισημαίνουν στο OPEN TV κρούσματα κοροναϊού είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και στην Ελλάδα. Γι' αυτό και το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας συνεδριάζει τη Δευτέρα εκτάκτως, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη 13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. 
Με τους νεκρούς από τον κοροναϊό να έχουν ξεπεράσει τους 300, η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την εξάπλωση του φονικού ιού. Από τη στιγμή που πέρασε τα σύνορα της Κίνας όλος ο πλανήτης ανησυχεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμφάνιση του κοροναϊού στατιστικά δεν αποκλείεται να περάσει στην Ελλάδα ως φυσικό επακόλουθο της ταχύτητας μεταφοράς του από χώρα σε χώρα, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της για το Ανοιχτό Κανάλι η Αδαμαντία Λιόλιου. 
«Σαφώς υπάρχει εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας και αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται ένα τέτοιο κρούσμα ή και περισσότερα να προκύψουν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Αιματολογίας - Ογκολογίας. 
Κρίσιμη η έγκαιρη ανίχνευση του κοροναϊού στις πύλες εισόδου
Οι πύλες εισόδου της χώρας και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων στα αεροδρόμια είναι κομβικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση. «Στη χώρα μας στη φάση που διανύουμε ιδιαίτερη σημασία έχει η έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού εισαχθεί στη χώρα μας», σημειώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσάκρης. Και προσθέτει: «Γι΄ αυτό το λόγο υπάρχει ενημέρωση στις πύλες εισόδου όπως και στα αεροδρόμια». 
Ψυχραιμία για τον κοροναϊό συνιστά ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN, τονίζει πως στην Ελλάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχουν εδώ και πολλές ημέρες λάβει και δημοσιοποιήσει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση προκύπτει με τους ιούς στη χώρα», τονίζει μέσω του OPEN ο υπουργός Υγείας. Και συμπληρώνει: «Συστήνω ως υπουργός Υγείας ψυχραιμία, να ακούμε τους ειδικούς - οι ειδικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι, οι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι εγκεκριμένοι και κορυφαίοι επιστήμονες που έχουμε στη χώρα - και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 
Την ίδια ώρα, πάντως, οι Ελληνες που παραμένουν στην Κίνα και είναι σε καραντίνα προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα. Πάντως, ο ένας από τους πέντε Ελληνες που βρισκόταν στην Κίνα, βρίσκεται πλέον στη Γαλλία, όπου θα είναι σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 μέρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]