Πρέβεζα:Το έργο του βιολογικού ανέσυρε ξεχασμένο πολεμικό υλικό στην Καστροσυκιά

Ξεχασμένο πολεμικό υλικό εντόπισαν τα μηχανήματα που κάνουν εργασίες στον οικισμό της Καστροσυκιάς για το έργο του βιολογικού. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία απέκλεισε το χώρο και στην συνέχεια στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εντοπίστηκαν πάνω από είκοσι βλήματα.
Το ευρήματα αποτέλεσαν όπως ήταν φυσικό, το θέμα συζήτησης των κατοίκων της περιοχής , οι οποίοι ανέτρεξαν σε μνήμες του μακρινού παρελθόντος, αναζητώντας εξήγηση για το πώς βρέθηκε το πολεμικό υλικό μετά από τόσα χρόνια και με την μεγάλη ανοικοδόμηση που έχει η περιοχή γνωστή σήμερα ως Τρέμπλα
Σύμφωνα με τους παλιότερους το 1941-44 οι Ιταλοί είχαν οχυρώσει και ναρκοθετήσει την τοποθεσία «Τρέμπουλα». Εκεί είχαν και την έδρα του στρατοπέδου τους και εκεί βρίσκεται και ο οικισμός Τρέμπλα για τους κάτοικους όπου και επί Ιταλικής κατοχής ονομαζόταν Καπαμέντο. Μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο άρχισαν να κτίζονται λιθόκτιστα σπίτια και στη δεκαετία του '80 άρχισε η ανοικοδόμηση της περιοχής κυρίως με εξοχικές κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]