ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Ίδρυμα Ωνάση εμβαθύνει την συνεργασία του με τα Ιωάννινα


Μία ιδιαίτερη μέρα για τα Γιάννενα, την ημέρα που γιορτάζουν την επέτειο της Απελευθέρωσης, επέλεξε το Ίδρυμα Ωνάση για να ανακοινώσει την ανανέωση και την εμβάθυνση της συνεργασίας του με τον Δήμο και την πόλη.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, η Διευθύντρια Πολιτισμού Αφροδίτη Παναγιωτάκου και στελέχη του συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές της πόλης καθώς και τους τομείς συνεργασίας.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έθεσε τα θεμέλια ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί μία σειρά σημαντικών δράσεων από το Ίδρυμα Ωνάση.
Όπως τόνισε στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «τα Ιωάννινα μοιάζουν με μικρογραφία της στρατηγικής που έχει το Ίδρυμα για τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τη μεταμόρφωση στον αστικό ιστό. Από τη μια, προωθεί την προσωπική αριστεία και την κοινωνική αλλαγή και, από την άλλη, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινότητα και τους ανθρώπους της μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και της κοινωνίας στα Ιωάννινα έχει στηθεί μια γέφυρα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, για την οποία μπορούμε και οι δύο πλευρές να είμαστε περήφανες».
Ο δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, κυρίως στις ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά αναφέρθηκε και στις προοπτικές που έχει η πόλη η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο και κέντρο στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.
Οι δεσμοί του Ιδρύματος Ωνάση με την περιοχή των Ιωαννίνων έρχονται από το παρελθόν καθώς έχει χρηματοδοτήσει δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και άλλους και όπως τονίστηκε τώρα οδηγούν στο μέλλον.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδημητρίου τον ερχόμενο Ιούνιο σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς θα πραγματοποιηθεί το «Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής» το οποίο περιλαμβάνει:
Εκπαίδευση αστυνομικών για θέματα αυτισμού
Εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επίσης για θέματα αυτισμού
Το εργαστήρι «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για γονείς και παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και εκπαιδευτικούς/θεραπευτές ψυχικής υγείας
Το πρόγραμμα «Boarding pass στον αυτισμό», την εκπαίδευση δηλαδή εργαζομένων του αεροδρομίου για θέματα αυτισμού.
«Η σημερινή ημέρα, η ημέρα της Απελευθέρωσης είναι συμβολική. Την επιλέξαμε για να κάνουμε γνωστή την υποστήριξή μας στην πόλη με κατεύθυνση το μέλλον. Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Ίδρυμα Ωνάση θέλει να κοιτάζει μπροστά, να κοιτάζει το μέλλον, την καλύτερη Ελλάδα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδημητρίου.
Η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου, η οποία κατάγεται από τα Γιάννενα, εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.
«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία… Τόλμη έχουμε, ελευθερία έχουμε, την αρετή θα την κατακτήσουμε… Θα δουλέψουμε για την πόλη γιατί ξέρουμε για ποια πόλη μιλάμε. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε πράγματα», ανέφερε.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ιδρύματος Ωνάση για την παρουσία τους στην πόλη και για την συνέχεια στην συνεργασία.
«Συζητήσαμε για τα προβλήματα του δήμου αλλά και για τις προοπτικές των Ιωαννίνων. Η επίσκεψη και η συνεργασία αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Τον Ιούνιο θα υλοποιήσουμε ένα πλέγμα δράσεων και θα υπάρξει συνέχεια με συνεργασίες για τον πολιτισμό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.
Αφορμή για την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση στα Γιάννενα είναι το αφιέρωμα στον Αθανάσιο Ψαλίδα, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έργα του οποίου διασώζονται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.
Η έκθεση αυτή ξεκίνησε πέρσι στην Αθήνα σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Από σήμερα φιλοξενείται στα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]