Ιωάννινα:Ανοίγει ο δρόμος για το Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο


Υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του Πάρκου Πολιτισμού
στο Κάστρο.
Η προγραμματική σύμβαση αναφέρεται στην εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των οθωμανικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Ακρόπολης του Κάστρου.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου.
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα υποβληθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος) το έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης των Οθωμανικών Λουτρών.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα υποβληθεί από τον Δήμο για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος το έργο διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, κοινόχρηστων οδών και πλατειών στο Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]