LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων:Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αυριανό συλλαλητήριο

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων καλεί όλους τους συναδέλφους, συνταξιούχους και εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ.
18 Φλεβάρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Όλοι στον αγώνα, να σημάνει συναγερμός. Συμμετέχουμε, βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Η επίθεση μας πιάνει όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. Να πάρουμε όλοι θέση σ’αυτόν τον αγώνα.

     Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθεί για μια ακόμα φορά να μας κοροϊδέψει. Το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακ
α στα δικαιώματά μας το παρουσιάζει σαν σωτηρία του Ασφαλιστικού. Οι κυβερνήσεις δεν τολμούν να μας που την αλήθεια ότι τσακίζουν τις ζωές μας για τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των ασφαλιστικών εταιρειών που θα κάνουν πάρτυ με τον δικό μας μόχθο. Φοβούνται την οργή μας και καλά κάνουν, τρέμουν την οργάνωσή μας και τη συλλογική ταξική απάντηση στην επίθεσή τους, γι’αυτό κάνουν το μαύρο άσπρο.

Με το νέο νομοσχέδιο:
-- Παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές από το 2010, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις αναπηρικές, στις συντάξεις χηρείας, στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων.
-- Καταργούνται οριστικά η 13η και η 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ. Διατηρείται η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 αν σπουδάζει, όπως ήδη έχει νομοθετηθεί. Δεν υπάρχει καμία στήριξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ακόμα και η κουτσουρεμένη λεγόμενη «13η σύνταξη» εξαφανίζεται.. Διατηρείται η κατάργηση των «κατώτερων ορίων» στις συντάξεις.
-- H εθνική σύνταξη παραμένει στα 340 έως 384 ευρώ, με 15 και 20 χρόνια εργασίας αντίστοιχα, ενώ το κράτος εγγυάται μόνο αυτή. Ακόμα και αυτά τα μίζερα ποσά περικόπτονται για μεγάλο αριθμό αναπήρων (ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας) και για ασφαλισμένους που δεν έχουν 40 χρόνια παραμονής στη χώρα.
-- Ολες οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένουν, όπως και το ανώτατο όριο στα 67 χρόνια με προοπτική αύξησης ανάλογα με το «προσδόκιμο ζωής».
-- Οι συντελεστές αναπλήρωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή για όσους έχουν από 4.500 έως 9.000 ένσημα, παραμένουν οι ίδιοι που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Σε συνδυασμό με τη μείωση του συντάξιμου μισθού (που πλέον υπολογίζεται ως ο μέσος όρος αποδοχών σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο) οδηγούν σε συντάξεις πείνας. Για πάνω από 9.000 η όποια αύξηση των συντελεστών δεν αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση.
-- Παραμένει σε ισχύ για τους παλιούς συνταξιούχους η θανατηφόρα «προσωπική διαφορά» του νόμου Κατρούγκαλου. Οι συνταξιούχοι που έχουν συνολικά μέχρι 30 χρόνια εργασίας και 9.000 ένσημα, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα πάρουν ούτε ευρώ αύξηση. Για πάνω από 9.000 ένσημα αν προκύψει μια μικρή αύξηση, αυτή θα αποδοθεί σε βάθος 5ετίας...
-- Απάτη αποδεικνύεται ο ισχυρισμός για «ελεύθερη επιλογή» εισφορών από τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες και τους αγρότες. Το νέο σύστημα οδηγεί σε αύξηση εισφορών (με την αυξημένη υποχρεωτική 1η κλάση) για το 80% των ασφαλισμένων αυτών των κλάδων (πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), ενώ οι μελλοντικές συντάξεις τους παραμένουν συντάξεις φτωχοκομείου.
-- Για τις επικουρικές συντάξεις, σε όσους είχαν πρόσθετη μείωση από το νόμο Κατρούγκαλου (άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ - περίπου 250.000 δικαιούχοι), δεν θα δοθούν αναδρομικά, από το καλοκαίρι του 2016 που έγινε η περικοπή, αλλά από τον Οκτώβρη του 2019. Ισχύουν όλες οι υπόλοιπες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ από το 2010, που θα συνεχίσουν να μειώνονται.
-- Ολες οι συντάξεις παραμένουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το 2022. Μετά η ονομαστική τους αύξηση δεν θα ξεπερνά τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (επίσημο πληθωρισμό).
-- Για φέτος, η συνολική δαπάνη για τις συντάξεις μειώνεται κατά 221 εκατ. Ευρώ και σύμφωνα με δέσμευση  θα συνεχίσει να μειώνεται από 17,3% του ΑΕΠ το 2016, στο 13% το 2025 και στο 12,5% το 2030.
-- Η ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ ανοίγει το δρόμο στην παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αρχίζοντας από τις επικουρικές. Βάζουν στο χέρι και τα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ, περίπου 8 δισ. ευρώ.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 6 Φλεβάρη, στην απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου και στις επόμενες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν. Σταθερά στο δρόμο του αγώνα για:
- Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και υποχρεωτική.
- Κατάργηση του ν.4387/16 και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
- Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού, όχι κάτω από 600 ευρώ.
- Πλήρης, κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Επίσης ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι θα κόψουμε την πίτα του σωματείου την Τρίτη 11 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]