Μ.Ελισάφ για το προσφυγικό :Ισοκατανομή και μεταξύ των Δήμων


Σχεδόν το σύνολο των θεμάτων της τοπικής επικαιρότητας τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ένα από τα σημαντικότερα ήταν κι αυτή την φορά το προσφυγικό με αφορμή και την επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκ
η την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην Ήπειρο ανέρχεται στους 3.900.
Στο Κέντρο του Κατσικά φιλοξενούνται 1173 άτομα ενώ σε διαμερίσματα και ξενώνες, στα όρια του Δήμου, φιλοξενούνται άλλα 1000 άτομα.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι πέρα από την ισοκατανομή μεταξύ των Περιφερειών απαιτείται και ισοκατανομή μεταξύ των Δήμων. Έτσι θα αποφευχθεί το γεγονός κάποιοι ΟΤΑ να φιλοξενούν πολύ μεγάλο αριθμό και άλλοι κανέναν.
«Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Δεν υπάρχει παγιωμένη κατάσταση. Είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει και την ίδια την χώρα… Τις πολιτικές αποφάσεις για τον χειρισμό του τις λαμβάνει η Κυβέρνηση. Εμείς αυτό που ζητούμε είναι να έχουμε καλύτερη ενημέρωση και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Προέχει να μην διαταραχθεί η ισορροπία των τοπικών κοινωνιών… Να ισχύσει η αναλογικότητα και μεταξύ των Δήμων», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]