Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση υπέρ της προστασίας της ζωής του αγέννητου παιδιού.

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στα Ιωάννινα η εκδήλωση υπέρ της προστασίας της ζωής του αγέννητου παιδιού. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ιερά Μονή Ντουραχάνης, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιωαννίνων, τον Σύλλογο Τριτέκνων Ιωαννίνων, την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, τον Ορθόδοξο Σύλλογο «Απόστολος Παύλος» και την Ενωμένη Ρωμηοσύνη σε συνεργασία με το πανελλήνιο κίνημα «Αφήστε με να ζήσω». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και υπολογίζεται ότι προσήλθαν υπέρ των πεντακοσίων ατόμων, εκ των οποίων αρκετοί νέοι.
    Ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, καθηγητής δογματικής, τεκμηρίωσε δογματικά την ξεκάθαρη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά των εκτρώσεων. Επιπλέον έκανε έκκληση για την έμπρακτη ηθική, ψυχολογική και υλική στήριξη εκ μέρους της Εκκλησίας των γυναικών που υφίστανται πίεση από τον περίγυρό τους, ώστε να μην καταφύγουν στην έκτρωση.
   Η κ. Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη – Τσαγκαροπούλου, ιατρός, τεκμηρίωσε επιστημονικά το γεγονός ότι το γονιμοποιημένο ωάριο  είναι ζωντανός, νέος άνθρωπος σε εξέλιξη.  Παρουσίασε με φωτογραφίες το έγκλημα της έκτρωσης και κατέληξε ότι είναι απαραίτητη η αγωγή των παιδιών από τη μικρή ηλικία στην εγκράτεια και στην σωφροσύνη.
     Ο κ. Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, τόνισε ότι η έκτρωση δεν είναι πολιτικό, κοινωνικό ή ατομικό  δικαίωμα σε κανένα νομικό κώδικα. Απλώς, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις (χαλαρές και ασαφείς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο),  δεν τιμωρείται.  Οι εκτρώσεις δεν είναι παρά επιστροφή στην ιδεολογία του αρχαίου Καιάδα των Σπαρτιατών και προσιδιάζει στην ευγονική των ναζί.
  Τέλος, θερμές ευχαριστίες αποστέλλουμε προς την Ελληνική Αστυνομία, ιδιαιτέρως στον Ταξίαρχο κ. Δούβαλη, για την άριστη συνεργασία μας, αφού βοήθησε τα μέγιστα στην αποφυγή επεισοδίων λόγω κάποιων μεμονωμένων ακραίων στοιχείων, τα οποία επιθυμούσαν την ματαίωση της εκδήλωσης-ενημέρωσης μας.

Κίνημα «Αφήστε με να Ζήσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]