Ο Μητσοτάκης προετοιμάζει τη ΝΔ για το Μεταναστευτικό: Ξεκινούν «σεμινάρια» σε βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη

Ανά ομάδες φαίνεται πως αποφάσισε ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική που θα ασκήσει η κυβέρνηση στο κομμάτι του Μεταναστευτικού όχι μόνο για να μπορούν οι ίδιοι να πείσουν με τη σειρά τους τους συνομιλητές τους, αλλά και για να καμφθούν οι δικές τους αντιδράσεις.
Το Μεταναστευτικό και συγκεκριμένα η απόφαση για κλειστές δομές σε πέντε μεγάλα νησιά της χώρας αποτελεί το πιο καυτό θέμα της εσωτερικής ατζέντας δημιουργώντας ακόμη και εσωτερικές τριβές ιδίως με τα στελέχη που κατάγονται ή εκλέγονται σε κάποια από αυτές τις περιοχές.

«Σεμινάριο» στους πολιτευτές

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην Πειραιώς, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα συνομιλήσουν με όσα στελέχη πολιτεύτηκαν στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη ΝΔ και δεν εξελέγησαν. Τα θέματα των συνομιλιών θα είναι τα χαρτοφυλάκια των δύο υπουργών, δηλαδή τα ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Να σημειωθεί πως η ενημέρωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση της κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και τα αποτελέσματα που θα μπορεί να αποφέρει το σχέδιο που υλοποιείται.

Στα… θρανία και οι βουλευτές

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ακολουθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου αυτή τη φορά με ομιλητή του ίδιο τον πρωθυπουργό να τονίζει τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό και να ξεκαθαρίζει ότι δεν χωρούν διαφορετικές φωνές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρόκειται για θέμα εθνικής σημασίας όπως εκτιμάται στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι απαραίτητο να υπάρχει συντεταγμένος λόγος, από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Αυτοί είναι που θα επικοινωνήσουν τις θέσεις της κυβέρνησης στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τις αντιδράσεις που υπάρχουν.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες

Τέλος, λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί το μπαράζ των κομματικών ενημερώσεων με συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτήν συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την Νέα Δημοκρατία σε περιοχές οι οποίες σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, ενώ αναμένεται αυτή να είναι και η πιο δύσκολη συνεδρίαση, αφού πολλά από αυτά τα στελέχη έχουν ήδη ξεσηκωθεί.
πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]