Ιωάννινα :" Ο κρυπτονίτης στην τσάντα " Aύριο στις Κυριακές Στο Πανί

Κυριακές στο πανί: Κύκλος - Παράθυρο στον Κόσμο, Ιταλία
Ο κρυπτονίτης στην τσάντα (E stato il figlioLa kryptonite nella borsa) Ιταλία, 2011, 98’
Σκηνοθεσία: Ιβάν Κοτρόνεο
Πρωταγωνιστούν:  Βαλέρια Γκολίνο,  Λουίτζι Κατάνι, Κριστιάνα Καποτόντι

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
Πολιτιστικός Πολυχώρος “Δημ. Χατζής”
Ώρα 20,30 – Είσοδος Ελεύθερη

Οι Κυριακές στο πανί συνεχίζουν το αφιέρωμα στο σύγχρονο Ιταλικό κινηματογράφο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας
με την προβολή της γλυκόπικρης κωμωδίας “Ο κρυπτονίτης στην τσάντα” του Ιβάν Κοτρόνεο, παραγωγής 2011.
Βρισκόμαστε στη Νάπολι της δεκαετίας του 1970. Ο μικρός Πεππίνο μεγαλώνει σε μια περίεργη και καθόλου τυπική Ιταλική οικογένεια με την μητέρα του να πάσχει από κατάθλιψη και να μιλά σπάνια και τον πατέρα του να την απατά. Μόνη διέξοδος του νεαρού Πεππίνο είναι ο θείος και η θεία του που είναι χίπηδες και ο ξάδελφος του ένας ιδιαίτερα εκκεντρικός τύπος που νομίζει ότι είναι ο Σούπερμαν. Μέσα από αυτή την ιδιόμορφη οικογενειακή εστία παρακολουθούμε την κρίση της παραδοσιακής ιταλικής οικογένειας με άκρως σουρεαλιστικά αλλά και νοσταλγικά στοιχεία, ένα γλυκόπικρο μίγμα για το οποίο ο Ιταλικός κινηματογράφος είναι ιδιαίτερα γνωστός.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ιβάν Κοτρόνεο ήταν γνωστός ως σεναριογράφος (“Περιπλανώμενες Νάρκες” του Φερζάν Όζπετεκ μεταξύ άλλων) και ως συγγραφέας πριν κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τον “Κρυπτονίτη”. Γνήσιο παιδί της Νάπολι, μεταφέρει την ατμόσφαιρα της πόλης, όπως ακριβώς την βίωσε κατά τη διάρκεια της δικής του παιδικής ηλικίας. Πρωταγωνιστεί η Ελληνο-Ιταλίδα Βαλέρια Γκολίνο με αξιοσημείωτη καριέρα και στο Χόλιγουντ (“Ο άνθρωπος της βροχής” δίπλα στους Τομ Κρουζ και Ντάστιν Χόφμαν), η οποία για την ερμηνεία της στον “Κρυπτονίτη” βραβεύτηκε από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου με το Βραβείο 1ου Γυναικείου ρόλου με τη Κριστίνα Καποτόντι να κερδίζει εκείνο του2ου Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως χίπισσα θεία Τιτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]