Ιωάννινα:Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συνάντησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων


   Σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στο γραφείο της Ένωσής μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ με κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε αποτελούμενο από την Όλυ Τσουμάνη, και τον Δημήτρη Πιτσιάβα.
   Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις  και η ανασφάλεια που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, την μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και  την αναπροσαρμογή των δικαιούμενων ποσών των οδοιπορικών, καθώς και τα ακατάστατα ωράρια που σε συνδυασμό με την κατά το δοκούν εφαρμογή της εβδομαδιαίας υπηρεσίας κρατούν τους αστυνομικούς σε μια ιδιότυπη ομηρία.
   Τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές πως η θέση των αστυνομικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γόνοι λαϊκών οικογενειών, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι απέναντι αλλά δίπλα σε άλλες εργασιακές ομάδες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
     Τέλος, επισημάνθηκαν ζητήματα όπως η κατοχύρωση της ουσιαστικής άσκησης του δικαιώματος απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ από πλευράς του κλιμακίου του διανεμήθηκε βιβλιοδετημένο έντυπο που περιελάμβανε τις ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης                                     ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος


Τι αναφέρει για τη συνάντηση το ΚΚΕ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων (ΕΑΥΝΙ)

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη απο τα μέλη της ΕΠ Ηπείρου-Λευκάδας-Κέρκυρας του ΚΚΕ Δημήτρη Πιτσιάβα και Ολυ Τσουμάνη συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΥΝΙ.
Τα μέλη της διοίκησης ΕΑΥΝΙ ενημέρωσαν για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί (ακατάστατα ωράρια, καταβολή οδοιπορικά, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό υλικό, κατοχύρωση του απεργιακού δικαιώματος κλπ). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την οποία διευρύνθηκαν οι περιοχές που δίνεται το επίδομα παραμεθορίου όμως υπήρξε διαχωρισμός ανάμεσα στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις με αποτέλεσμα να  το παίρνουν μόνο οι ένοπλες δυνάμεις και όχι τα σώματα ασφαλείας.
Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι “ σταθερά και διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μέσα στη Βουλή με Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις και Τροπολογίες που κατέθεσε, αλλά και έξω από αυτή στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.”
Ταυτόχρονα έδωσαν στα μέλη της διοίκησης ΕΑΥΝΙ το ειδικό έντυπο που έχει εκδώσει η επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας αναφέροντας ότι: “Τα αιτήματα που προκάλεσαν αυτές τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις δεν ήρθαν βέβαια "εξ ουρανού", αλλά είναι αιτήματα που βγαίνουν μέσα από τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.”
Η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε: “στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ που εφαρμόζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου παραδίδει τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να απαλλαγεί το κράτος  και η μεγαλοεργοδοσία απο τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο η πρόσβαση θα συνδέεται με το ατομικό “πορτοφόλι” δηλ. θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις.”
Απο τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΥΝΙ υπήρξε ενδιαφέρον και ανησυχία για τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή για τις οποίες η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι: “κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο των ανταγωνισμών τους κυρίως με τη Ρωσία. Την ίδια ώρα δίνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Επίσης συμμετέχουμε  μέχρι τώρα σε 15 αποστολές εκτός συνόρων, σε Κοσσυφοπέδιο, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και προστίθενται νέες στέλνοντας στρατό, πλοία και αεροσκάφη στη Λιβύη, φρεγάτα στα στενά του Ορμούζ, αντιαεροπορική συστοιχία "Πάτριοτ" στη Σαουδική Αραβία, ενώ συνεχίζονται και οι πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία!
Τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν παταγωδώς το διαχρονικό ψέμα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ότι δήθεν οι ΗΠΑ και οι βάσεις τους, το ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και οι όμιλοι που αναλαμβάνουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων, θα είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις και την τουρκική επιθετικότητα.
Είναι ανάγκη να υπάρξει διαχωρισμός απο κόμματα, κυβερνήσεις και συμμαχίες που προωθούν και στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα σχέδια των ενεργειακών κολοσσών για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.”
Επίσης ζητήθηκε  απο τα μέλη του ΔΣ της ΕΥΑΝΙ ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι “Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, το οποίο εγκλωβίζει, και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό, τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους. Αυτή την πολιτική συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η οποία στα πλαίσια της καταστολής σχεδιάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να βάλει στο Αιγαίο ως και πλωτά φράγματα-παγίδες για τους μετανάστες και πρόσφυγες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ανοίγοντας δρόμο για νέες πολύνεκρες τραγωδίες.
Είναι μεγάλη ευθύνη το ότι συμμετέχουμε στη συνέχιση των πολέμων και των επεμβάσεων που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα και στέλνουν γυναικόπαιδα στη χώρα μας. Να κλείσουν αμέσως όλα τα hot spot στα νησιά, να μην υπάρχουν κλειστά κέντρα, ουσιαστικά φρούρια, στρατόπεδα, φυλακές γι’ αυτούς τους ξεριζωμένους. Να επανενωθούν οι οικογένειες, να επιλυθούν τα προβλήματα των παιδιών. Με πολύ γρήγορες διαδικασίες από την ηπειρωτική Ελλάδα να παίρνουν άσυλο όσοι το δικαιούνται και οι υπόλοιποι να παίρνουν το δρόμο για τις χώρες προορισμού τους. Όσο για τις δομές αυτές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης, να είναι ανοιχτές και να καλύπτονται από δομές στήριξης σε υγεία, σχολεία για τα παιδιά, επικοινωνία κλπ.”
Τέλος από την αντιπροσωπεία τονίστηκε ότι: “στόχος των διαφόρων επιχειρήσεων  τύπου "Κουκάκι" είναι ο εκφοβισμός του λαού και η εμπέδωση του δόγματος "νόμος και τάξη”. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο στρατός κάνει ασκήσεις καταστολής πλήθους και αναλαμβάνει την αντιμετώπισή του. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι με την καταστολή του λαού όπως πρόσφατα που στάλθηκαν από την κυβέρνηση ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους”.
Από τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΥΝΙ τονίστηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών προέρχεται από λαϊκές οικογένειες και δεν πρέπει να είναι απέναντι αλλά δίπλα στο λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του. 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3/2/2020
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]