Ιωάννινα :Στην οριστική παραλαβή της Όασης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο


Στην οριστική παραλαβή του έργου της Όασης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά από εκτενή συζήτηση που έγινε κι αφού τον τελευταίο ένα χρόνο υπήρξαν αρκετές αναβολές του θέματος.
Για την λήψη της απόφασης είχαν προηγηθεί γνωμοδοτήσεις τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και από τη Νομική, όπως είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση του σώματος τον Δεκέμβριο.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος  ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κλείσει ο φάκελος της Όασης καθώς το πρωτόκολλο για την παραλαβή του έργου είχε συνταχθεί από τον Δεκέμβριο του 2018.
Η κατασκευάστρια εταιρία προχώρησε σε εξώδικο ζητώντας την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής καθώς εκτίμησή της ήταν ότι υπήρξε αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου.
Έτσι το Δεκέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε την γνωμοδότηση της Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Από τις γνωμοδοτήσεις των δύο υπηρεσιών προκύπτει ότι τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου δεν προήλθαν από την κατασκευή του έργου. Έτσι εισηγήθηκε την οριστική παραλαβή του έργου ώστε να μην ανακύψουν άλλα προβλήματα.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ παραβρέθηκε και ο μισθωτής της Όασης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του καταστήματος.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του και απαντώντας σε προβληματισμούς που κατατέθηκαν τόνισε ότι «καμία απόφαση δεν είναι άμοιρη κινδύνων. Όμως πρέπει να πάρουμε εκείνη την απόφαση που είναι προς όφελος της πόλης και θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα για την Όαση, ένα κτίριο σημείο αναφοράς για την πόλη».
Ο Δήμαρχος καυτηρίασε την στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που οδήγησε το θέμα από αναβολή σε αναβολή και υπογράμμισε πως η ΔΗΑΝΕΤΑΙ έχει λάβει ήδη απόφαση ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις για την εύρυθμη λειτουργίας της Όασης.
Έτσι εμπειρογνώμονας θα εξετάσει τα προβλήματα που αφορούν στη θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Οι λύσεις αυτές θα δρομολογηθούν σε συνεργασία της δημοτικής επιχείρησης με τον μισθωτή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε την οριστική παραλαβή του έργου τριάμισι χρόνια μετά την μίσθωση του κτιρίου. (Θετική ψήφο πέραν της Δημοτικής Αρχής έδωσαν οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]