ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Μια πετυχημένη εκδήλωση για το πολυφωνικό τραγούδι ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 30/01/2020, στην αίθουσα της Ε.Η.Μ. στα Ιωάννινα, η ενημερωτική εκδήλωση για το Έργο POLYPHONIA: «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της πολυφωνικής μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Ηπείρου, ως Επικεφαλής Εταίρος του Έργου, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη από την Ελλάδα ο Δήμος Πωγωνίου και από την Αλβανική πλευρά το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιοχής του Αργυρόκαστρου, η Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πολιτισµού Αυλώνας και ο Δήμος Δερόπολης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και ο Δήμαρχος Δερόπολης κ. Δημήτριος Τόλης.
Ομιλητές ήταν ο κ. Νικόλαος Δέσκας, Σύμβουλος Ανάπτυξης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, υπεύθυνος του Έργου, ο οποίος παρουσίασε το Έργο POLYPHONIA και τις προοπτικές του για την περιοχή παρέμβασης, ο κ. Κωνσταντίνος Λώλης, Καθηγητής Πολυφωνικού Τραγουδιού, ο οποίος μίλησε για το Πολυφωνικό Τραγούδι και ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, Περιφερειακός Σύμβουλος, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση του Πολυφωνικού Τραγουδιού με τον Τουρισμό. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απέδωσε πολυφωνικά τραγούδια το Πολυφωνικό Συγκρότημα του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Έργο, περιλαμβάνεται ως σημαντικό Παραδοτέο, για το οποίο είναι υπεύθυνη η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Πολιτισµού Αυλώνας, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Αποθετηρίου Πολυφωνικής Μουσικής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την καταγραφή της ιστορίας του Πολυφωνικού μας τραγουδιού, για πρώτη φορά τόσο ολοκληρωμένα, που θα αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για τη συνέχεια.
Εν γένει, το Έργο POLYPHONIA, μέσω των δράσεων του, προβλέπεται να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαφύλαξη της πολυφωνικής μουσικής παράδοσης, αλλά και στην αξιοποίησή της, μέσω του θεματικού τουρισμού για την ευημερία και ανάπτυξη των εμπλεκόμενων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]